Területcsere a fiatalokért

2023.11.06. 14:28

A terület megvan, a telekkialakítások és a közművek hiányoznak Mosonudvaron az új utcához

A mosonudvari önkormányzat azon dolgozik, hogy a fiatalokat helyben tartsa, illetve betelepülőket is csábítson a faluba. Egyelőre azonban nincsenek megfelelő építési telkeik.

Cs. Kovács Attila

Rinczki Lajos András legutóbb Semperger Klaudiának és Wurm Krisztiánnak gratulálhatott a gyermekáldáshoz.

Forrás: Mosonudvar FB-oldala

A mosonudvari önkormányzat babacsomaggal köszönti a faluban az újszülöttek családját. Az elmúlt időszakban Rinczki Lajos András polgármesternek háromszor is feladata volt, hogy felkeresse a kisbabás szülőket. A községvezető persze nem bánja ezt és szívesen tesz eleget kötelességének. 
– Szeretnénk ezzel is segíteni a fiatalokat, ez egyfajta kezdőcsomag a babaápoláshoz – mondta a Kisalföldnek Rinczki Lajos András. – Nagyon szívesen adjuk, már csak azért is, mert a falu lélekszáma sajnos egyelőre fogy. Próbáljuk idecsábítani a fiatalokat, de gondot okoz, hogy egyelőre nincsenek építési telkeink. Ezen dolgozunk jelenleg is. Az önkormányzatnak volt két olyan házhelye, amiből tudtunk négy, hat-hétszáz négyzetméteres, összközműves telket kialakítani és ezeket kedvezményes áron értékesítettük. Valamennyit helyi fiatalok vásárolták meg. 
A polgármester a Kisalföldnek kifejtette: két évvel ezelőtt Mosonmagyaróvárral ejtettek meg egy területcserét, így van lehetőségük egy új utca megnyitására. A gazdasági helyzet azonban, jegyezte meg Rinczki Lajos András, nem teszi lehetővé egyelőre, hogy elvégezzék a telekkialakításokat, közművesítéseket. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában