Megemlékezésre készülnek

2023.11.12. 18:50

A győri Széchenyi Egyetemi Csoport támogatja a Zsidók Győri Gyökerei Alapítványt

A győri zsidó polgárok deportálásának 80. évfordulójáról történő méltó megemlékezés keretében a Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány Világtalálkozót rendez a Holokausztot túléltek leszármazottai részére Győrben, 2024. július 4-7 között. A találkozó előkészületei rendben folynak a Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány gondozásában.

Kisalföld.hu

A Széchenyi István Egyetemért Alapítvány Kuratóriuma 2023. októberi ülésén jóváhagyta a Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány támogatási kérelmét és a döntésnek megfelelően támogatja a jövő évben megrendezésre kerülő Világtalálkozót. Ezen túlmenően az Alapítvány által fenntartott Széchenyi István Egyetem kiállítást szervez a győri zsinagógában „Zsidó Kiválóságok Múzeum” címmel, amely a szakrális épület állandó kiállítása lesz - tudatta közleményében portálunkkal a szervező.  

A rendezvény további kiemelt intézményi támogatói: AUDI HUNGARIA Zrt, GRABOPLAST Zrt, JDC MOZAIK HUB, MAZSIHISZ és RÉGENS.

A találkozó előkészületei rendben folynak a Zsidók Győri Gyökerei Alapítvány gondozásában.

Krausz Péter, az Alapítvány kuratóriumi elnöke szerint „örömteli és megtiszteltető, hogy a győri egyetem, helyi vállalatok, valamint országos szervezetek komoly erkölcsi és anyagi támogatást biztosítanak a 80 évvel ezelőtti tragikus eseményekre történő méltó emlékezéshez, illetve a Világtalálkozó megszervezéséhez. Az intézményi és az egyéni támogatások, ez utóbbiak is több millió forintot tesznek ki, valamint sokak önkéntes munkája a társadalmi felelősségvállalás szép példáját mutatják. A nemzetközi találkozó iránti érdeklődés nő és jelzi, hogy jelentős az igény a megemlékezés tervezett formájára.” 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában