Elhagyott autók a határon

2023.11.29. 09:02

A gazdája miért nem keresi az elhagyott autót? A hegyeshalmi határátkelőnél pusztulnak a roncsok - fotókkal

Elhagyott, kifosztott autók árválkodnak a hegyeshalmi határátkelő közelében.

Cs. Kovács Attila

Fotó: Cs. Kovács Attila

A kisalfold.hu is beszámolt már róla, hogy Mosonmagyaróvár környékén számos helyen lehet roncsautót, elhagyott autót találni. Sokszor még a rendszám is rajta van a járműveken, hogy aztán a tulajdonos miért nem gondoskodik az elszállításukról, nem lehet tudni.

Hegyeshalomban, a magyar-osztrák határon is jónéhány autót felejtettek a vámépület parkolójában. Természetesen kíváncsi szemek, illetve kezek már felfedezték őket és viszik belőlük, amit csak lehet és amit még értéknek, értékesnek gondolnak.

Hogy ilyenkor mi a szabály, illetve az eljárás, már többször idéztük: 

A nem gyorsforgalmi utak mentén elhagyott járművek esetében első lépésben a közútkezelő megkeresi a rendőrséget, hogy az elhagyott jármű kapcsolatba hozható-e bűncselekménnyel. Amennyiben a járművet nem körözik, akkor a rendszám alapján a területileg illetékes kormányhivatalból tudják lekérdezni a tulajdonos adatait. Ezek birtokában felszólítják a tulajdonost az elszállításra,

ez derül a Magyar Közút egy korábbi nyilatkozatából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában