Közgyűlés

2023.10.25. 11:05

Több támogatás Sopronnak

Papp Fanni

A soproni önkormányzat csütörtökön tartja a soron következő közgyűlést, ahol nyolc napirendi pontról hoznak döntést. Megválasztják a helyi választási bizottságot, majd zárt ülésen szavaznak a Korona szállóval kapcsolatos településképi döntés végrehajtására vonatkozó végzéssel szemben benyújtott fellebbezésről. 

A képviselő-testület dönt a Területfejlesztési Operatív Program-tervének módosításáról, melynek egyik fő oka, hogy a kormány döntésének értelmében Sopron kerete megemelkedett, amit közúthálózat fejlesztésére fordíthatnak. A közgyűlésen szavaznak az F.K.L. Sportszolgáltató Kft. és a Raabersport Kft. folyószámlahitel-szerződésének meghosszabbításáról és a hozzá kapcsolódó önkormányzati készfizető kezességvállalásról. 

Az októberi előterjesztések között szerepel a pénzbeli és természetbeni ellátások helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet módosítása is. Mindez azt jelenti, hogy javaslatot tesznek a szociális nyilvántartó rendszerben szereplő családok karácsonyi támogatási összegének emelésére. Végezetül, de nem utolsósorban módosítanak két városrész szabályozási tervéről és helyi építési szabályzatairól szóló önkormányzati rendeletet. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában