Zöldterületek

2023.10.24. 13:18

Testületi döntések születtek Komáromban

Komárom képviselő-testületének legutóbbi ülésén született határozatokról számolt be nemrég dr. Molnár Attila polgármester a település közösségi oldalára feltöltött videójában.

Kisalföld.hu

Az ülésen új rendeletet alkottak, amely a komáromi zöldfelületek fenntartásáról, a fás szárú növények védelméről szól. 

Külön köszönöm a városi zöld civil szervezeteknek a közreműködését, továbbá kollégáimnak és mindazon szakembereknek, akik segítették a rendelet megszületését. A természetvédelem, környezetünk védelme, tisztán tartása, a környezettudatos gazdálkodás úgy gondolom, napjaink legégetőbb kérdése. Éppen ezért hiánypótló a most megszületett zöldhatározat, mely egyéb pontok mellett egyértelműen rendelkezik a magánterületeken lévő fakivágásokról is

 – mondta a polgármester. 

Fontos napirendi pont volt a közalapítványokkal kapcsolatos döntések meghozatala, amely a társaságok tisztviselőinek és tagjainak megválasztásáról rendelkezik. Négy közalapítványa van a városnak, az Egészségügyi Gép-Műszer Alapítvány, ami a kórházzal közös, a Szociális Közalapítvány, amely a rászoruló családokat segíti, a Közgyűjteményi Közalapítvány, ami a múzeumhoz kötődik és a Tűzvédelemért Közalapítvány, mely kimondottan a katasztrófavédelem támogatására jött létre. Ezen alapítványokon keresztül az önkormányzat folyamatosan igyekszik segítséget nyújtani. 

Elhangzott a testület ülésén, hogy a város költségvetése stabil és kiegyensúlyozott. „Azt a hármas célt, amelyet év elején kitűztünk magunk elé – az intézményi rendszerünk működésének fenntartását, a munkahelyek megőrzését és a komáromi kedvezményrendszer megvédését –, sikerül megoldanunk” – emelte ki dr. Molnár Attila. 

A Szőnyi Római Katolikus Egyházközség képviselő-testületének határozata szerint az önkormányzat tulajdonba veheti a szőnyi katolikus temetőt. Ennek köszönhetően hamarosan elindítják a teljes felújítást, a ravatalozóépítést, rendbe teszik a temetőn belüli úthálózatot, kiépítik a vízelvezetést és kicserélik a kerítést. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában