Táncban és sportban is élen

2023.10.28. 21:34

Serfőző Hanga Niobé a város Érdemes Sportolója elismerést vehette át Kapuváron

A város képviselő-testülete kitüntetéssel ismerte el Serfőző Hanga Niobé tevékenységét. Fiatal kora ellenére Kapuvár Város Érdemes Sportolója elismerést vehetett át, amit ünnepélyes keretek között Hámori György polgármester nyújtott át a 17 éves lánynak.

Vámos Annamária

A fiatal tehetség, Serfőző Hanga Niobé szüleivel érkezett a kapuvári díjátadóra.

Fotó: Németh T. Ferenc

Serfőző Hanga Niobé a Győri Tánc- és Képzőművészeti Is­kola 11. osztályos tanulója. A tánccal hároméves korában ismerkedett meg, amikor szülei beíratták egy helyi tánc­iskolába. Hamar komolyra fordult a mozgásforma iránti elkötelezettsége, előadásokon és fellépéseken kamatoztatta tudását, majd versenyekre is kezdett járni. 
– Annyira beszippantott a tánc világa, hogy korán eldöntöttem, ezzel akarok foglalkozni a későbbiekben. Gyerekeket szeretnék tanítani, mert nagyon közel érzem magamhoz őket és értek a nyelvükön – mondta el a tehetség, aki nyaranta táborokban már számos foglalkozást tartott a kicsiknek. 
Kezdetekben a Páli Szent Vince-, majd a Pátzay Pál-iskolába járt, de helyét 9. osztályban a táncművészetiben találta meg modern kortárs szakon. Eddigi tanulmányait mind az általános, mind pedig a középiskolában kitűnő bizonyítvánnyal zárta. 
2023 júniusában a Magyarország Tehetsége 2022 díjat vehette át dr. Schmidt Ádám sportért felelős államtitkártól. Jövőre az érettségit követően tovább szeretne tanulni, a fővárosban a táncművészeti egyetemen folytatná tanulmányait. Mind­emellett tervei között szerepel a gyógypedagógus szak elvégzése, mert fontosnak tartja a testtudatosságot. 
Serfőző Hanga Niobé a harcművészetek világában is jártas, több éven át karatézott és második kyu övfokozattal rendelkezik. A hazai diák­olimpiákon és országos bajnokságokon kiváló eredményeket ért el, ezen túl kétszeres Európa-bajnoki címet szerzett a Castrum SC Kapuvár színeiben. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában