2*2 sáv

2023.10.11. 13:03

Napokon belül átadják az M83-ast - 20 perccel rövidül le az út Győr és Pápa között - videó

Átadják a napokban, majd azt követően hamarosan az autósok is birtokba vehetik a 36 kilométeres, kétszer kétsávos M83-as gyorsforgalmi utat, amely 20 perccel rövidíti le a Győr és Pápa közötti utat. A mintegy 100 milliárdos forintos beruházással elkészült fejlesztés újdonsággal is szolgál: egyedülálló az országban, hogy a győri bevezető szakasz mindkét turbó körforgalmában nyomógombos jelzőlámpa segíti a gyalogosok, kerékpárosok átkelését.

Gyurina Zsolt

A biztonság is fontos szempont volt, ezért lakossági kezdeményezésre az Új Élet és a Malom utcai csomópontoknál nyomógombos jelzőlámpa segíti a gyalogosok, kerékpárosok átkelését - emelte ki a beruházás helyszínén Kara Ákos, országgyűlési képviselő.

Fotó: Krizsán Csaba

- Sok évvel ezelőtt Kovács Zoltán képviselőtársammal, a pápai polgármesterrel és a környező települések polgármestereivel kezdeményeztük, hogy épüljön egy kétszer kétsávos út Győr és pápa között - kezdte a fejlesztés ismertetését szerdán az Új Élet úti csomópontnál Kara Ákos, a térség országgyűlési képviselője.

- Azt szerettük volna, ha biztonságosabban lehet közlekedni a két nagyváros között, egyben segítséget nyújtva Tét és a kistelepülések lakóinak. Az út lényegében elkészült, a hivatalos átadásig az utolsó műszaki feladatok megoldása van csak hátra. Részemről az is fontos volt, hogy ne csak a fejlesztés valósuljon meg, hanem a biztonságot szolgáló kiegészítők is. Ezért felkaroltam azt a lakossági kezdeményezést, hogy az Új Élet és a Malom utcai csomópontoknál hozzunk létre biztonságos átkelést.

Kara Ákos felhívta a figyelmet, hogy a jelzőlámpák már működnek, de a következő három napban még szigorú felügyelet alatt, mivel a finomhangolások még tartanak. Éppen ezért, várják az erre közlekedők észrevételeit, hogy a szakemberekkel közösen a lehető legjobb fejlesztést adhassák át. 

A sajtóeseményen a Gyirmóton élő Sós Eszter, a jelzőlámpás csomópont ötletgazdája úgy fogalmazott, hogy a megvalósítást már tesztelték, jól működik, elégedettek vele. Tamási Zsolt, a Gyirmót FC szakmai vezetője még hozzátette, hogy 300 fiú és lány focizik a klub pályáin, nagy megnyugvás, hogy ők ezentúl biztonságosan juthatnak el az edzésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában