Civil élet

2023.10.07. 15:14

Mecénásokat, egyesületeket díjaztak a civil napon Mosonmagyaróváron - fotók

Színes és gazdag a vármegye civil élete – ezt hangsúlyozták a XXIV. Mosonmagyaróvári és a III. Győr-Moson-Sopron Vármegyei Civil Napon felszólalók. Az ünnepen díjazták a civil életben tevékenykedőket és támogatóikat.

Mészely Réka

Fotó: Kerekes István

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ, Mosonmagyaróvár önkormányzata és a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség szombaton civil napot szervezett a Flesch Központban. Az érkező vendégeket a Mofém Fúvószenekar és a Haller Sport Mazsorett Egyesület műsora fogadta, és civil börze nyílt, melyen 15 mosonmagyaróvári szervezet és 9 vármegyei mutatkozott be.

– Fantasztikus a civil élet a vármegyében – emelte ki beszédében Iváncsics János mosonmagyaróvári alpolgármester és a vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ vezetője, köszönetet mondva a vendégeknek, kiállítókanak és a díjat kapó szervezteknek.

Szalay-Bobrovniczky Vince civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár mint hangsúlyozta, Mosonmagyaróvár jól szerepel a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatain. Felhívta a figyelmet, hogy az idei 11 helyett jövőre 14 milliárd forint a keret: az összevont pályázaton 4,5 millió forintra, az egyszerűsítetten 400 ezer forintra lehet pályázni. A helyettes államtitkár köszönetet mondott a Civil Közösségi Szolgáltató Központban folyó szakmai munkáért. Élénk, színes és gazdag a civil élet, különösen Mosonmagyaróváron – vette át a szót Németh Zoltán, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Közgyűlés elnöke, aki arra is rámutatott, milyen lenne az életünk, a civil szervezetek nélkül.

Idén a Mosonmagyaróvár Város Civil Társadalmáért díjat a Példa Egyesület a Szigetközi Gyermekekért vehette át és a Mosonmagyaróvári Mecénás díjat az SMR Automotive Mirror Technology Hungary Bt. érdemelte ki a helyi önkormányzat döntése szerint. A Mecénás különdíjakat idén a PG Hungary Kft.-nek és a Leier Hungária Kft.-nek ítélte a Mosonmagyaróvári Civil Szövetség, mely Az Év Civil Szervezete díjat a Lajta Dogcentrum Kutyaiskola és Sport-egyesületnek adományozta. A Vármegye Civil Szervezete díjjal a Mosonmagyaróvári Nagycsaládosok Életfa Egyesületét tüntette ki a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány, Civilként a Köz Szolgálatáért díjban Csányi Gáborné, a Kónyi Polgárőr Egyesület titkára részesült.

Az ünnepségen közreműködött dr. Orbán Júlia, Magyar Ezüst Érdemkereszt díjjal kitüntetett versmondó, Nagy Nóra, a Mosonyi Mihály Alapfokú zenei Művészeti Iskola növendéke Nemes-Nagyné Dudás Veronika kíséretében, a Haller Sport Mazsorett, az Okay Dance Sportegyesület tánccsoportja és a Royal Kolibri TSE tánccsoportja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában