Gondot okozott

2023.10.09. 15:24

Helyreállt a bankkártyás fizetés Győrben

Délelőtt sokaknak okozott gondot a fizetés a város üzleteiben postáin vagy vasútállomásain.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Shutterstock

A vásárlók és az eladók elmondásai szerint 13 órától kezdett helyreállni a rendszer addig csak készpénzzel lehetett vásárolni.

Mi is tettünk egy próbát, egy Szent István úti élelmiszerüzletben, és a vasútállomáson is gond nélkül tudtuk kártyával fizetni. Azonban több helyen a szokottnál hosszabb sorok alakultak ki a pénztárakhoz, ugyanis a délelőtt hoppon maradt vásárlók, akik akkor nem hoztak magukkal készpénzt, most tértek vissza, hogy pótolják az elmaradt bevásárlást.

Az ügyben több bankot is megkerestünk, remélve, hogy megtudjuk a hiba okát.

Az OTP Bank kommunikációs osztályának munkatársától, a következő választ kaptuk:

„Technikai probléma okozott nehézséget az OTP Bank által üzemeltetett POS és ATM-ek esetében. A rendszerek már megfelelően működnek. Az okozott kellemetlenségért elnézést kérünk.”

Az MBH Bank kommunikációs igazgatósága ezt a tájékoztatást küldte: "A problémát észleltük, megvizsgáltuk, azonban a kártyatranzakciókat okozó hiba nem az MBH Bank rendszereiben állt fent. A hiba mostanra elhárult, az érintett tranzakciók automatikusan rendezésre kerültek."

A közlekedésben is fennakadást okozott az eset. A MÁVINFORM 11:23 órakor tette közzé Facebook oldalán, hogy ideiglenesen nem lehet bankkártyás fizetéssel vasúti jegyet vásárolni a pénztáraikban, a jegykiadó automatákon, vonatok fedélzetén, illetve az online csatornákon. Egy órával később jelezték, hogy a hibát elhárították.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában