11 éves volt

2023.10.25. 14:45

Fentről vigyáz Lendon, a győri mentőkutya

Simon Roberta

Fotó: Kulcsár Kutató - Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány

Szomorú hírt közölt kedden a Kulcsár Kutató - Mentőkutyás Szolgálat Alapítvány a közösségi oldalán. Elhunyt Lendon, a 11 éves mentőkutya, aki számos mentőakcióban és kutatásban vett részt. Ott voltak gazdájával, Kulcsár Józseffel a februári törökországi földrengéskor is. Nemrég daganatot diagnosztizáltak nála, amit műtét útján el is távolítottak. Nyugodtan tűrte a vizsgálatokat, nem mutatott félelmet, azonban a műtét során komplikációk adódtak és sajnos nem volt elég erős, hogy túlélje.

Lendon idén december 24-én töltötte volna be a 11. életévét, ahogy Kulcsár József fogalmaz, 2012-ben a Jézuska hozta őt szent este. Tizenkét hetes korában került a Kulcsár Kutató csapatához, hamar összeszoktak gazdájával, együtt aludtak és mindenhova együtt mentek. Nem csak barát, de családtag is volt. Egy hős kutya, aki semmilyen terepen nem félt. Személykereső és kutató kutyaként 9 évig dolgozott és több száz családnak és bajba jutottnak segített, valamint rengeteg gyereknek csalt mosolyt az arcára a bemutatókon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában