Közlekedés

2023.10.14. 12:49

83-as főút Győr-Pápa - Orbán Viktor: a vidék ne maradjon le, hanem fejlődjön! - videón a miniszterelnök teljes beszéde

Ünnepélyes keretek között adták át az új 83-as főutat szombaton délelőtt, a 36 kilométer hosszan megépült, kétszer kétsávos szakaszon gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés. Az eseményen részt vett Orbán Viktor miniszterelnök és Lázár János építési és közlekedési miniszter is.

Ollári Gergely

Orbán Viktor beszédének kezdetén hangsúlyozta: adjunk hálát azért, hogy ma itt lehetünk, hogy a háborús hírek nem rólunk szólnak, és hogy a vérzivataros időkben jó úton jár az ország.

 

– Derült égben nyugodt vízen, minden hajót el lehet kormányozni. Soha ilyen háborús, és borzalmas időket nem éltünk át, mint amit Európának el kell szenvednie. A veszélyek korába léptünk, és a népek tengere feltámadott. De ma ünnepelni jöttünk, és nem csak átadunk egy utat, hanem egy adósságot is törlesztenek a vidék felé. Szeretnénk, hogy a helyi közösségek legyenek erősek, nélkülük ugyanis nem lehetünk sikeresek. Azt akarjuk, hogy a vidék ne maradjon le, hanem fejlődjön, és ne tűnjön el a jellegzetessége - fogalmazott a miniszterelnök.

Hozzátette: ahhoz, hogy Pápa és a térség fejlődni tudjon az kell, hogy ne essen ki az ország vérkeringéséből. 270 ezren élnek ebben a térségben, ráadásul 2010 óta 30 ezren többen dolgoznak itt. Emellett több mint 30 ezer vállalkozás működik a három járásban, ami hazai szinten kiemelkedő.

– Mindig volt olyan érzésem, mikor Pápára jöttem, hogy egy kicsit el van zárva a külvilágtól. Vékony szálakkal van összekötve a környékbeli településekkel. Pápának viszont van küldetése, mégpedig az, hogy összekapcsolja a Bakonyt a Kisalfölddel, és rajta keresztül a térséget az országgal. Ahhoz hogy Pápa fejlődjön, utat kellett építeni. Ahol pedig van új út, ott van új beruházás, élénkül a kereskedelem, fejlődik a gazdaság, sőt még a kulturális élet is fellendül – részletezte Orbán Viktor.

Orbán Viktor beszéde

A miniszterelnök beszédében kiemelte azt is, hogy hazánk gyorsforgalmi úthálózata sűrűbb, mint a francia, vagy a skandináv, és csak egy kicsit marad el az ausztriaitól. Majd hozzátette: még!

Beszédének végén hangsúlyozta: Magyarország egy dolgot nem téveszt szem előtt, azt, hogy a saját útját kell járnia, és a saját maga által megépített úton kell járnia.

Ha hagyjuk, hogy mások mondják meg, hogy mikor és ki ellen harcoljunk, kivel éljünk együtt, hogy kivel kereskedjünk, akkor a világ viharai tönkre fogják tenni Magyarországot. Hinnünk kell benne, hogy a saját út, a jó út. Ez az útátadás meg is erősít minket ebben

–zárta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában