Magyar Falu Program

2023.10.22. 11:39

134 millió forint kapott a községháza Rábapordányban - fotók

Átadták a hétvégén Rábapordányban a megújult községházát. Az épületre összesen 134 millió forintot költött az önkormányzat állami támogatásból.

Cs. Kovács Attila

Áldást is kapott a megújult községháza Rábapordányban.

A Magyar Falu Program támogatásával újították fel Rábapordányban a községházát. Az önkormányzat összesen 134 millió forint támogatást kapott az államtól a beruházásra. Megújult a polgármesteri hivatalnak helyet adó épület tetőszerkezete, cserélték a nyílászárókat és hatékonyabb lett az ingatlan energiafelhasználása. A hivatal a felújítás ideje alatt, három éven ideiglenes helyen működött.

Visy László, a falu polgármestere elmondta: a községháza felett eljárt az idő, megérett a felújításra. Hol az elektromos hálózat nem bírta a terhelést, hol a fal omlott le, hol a parketta jött föl, de a fűtés is akadozott. "Elkerülhetetlen volt már a korszerűsítés" - hangsúlyozta.

- A hivatalban kilenc irodahelyiséget, irattárat, házasságkötő termet, teakonyhát, mellékhelyiségeket alakítottak ki. Az alapterülete háromszázhárom négyzetméter. Sok akadályt kellett leküzdeni, és sok ember munkája kellett a sikerhez. Remélem, hogy a megújult hivatal az ide betérők nagy megelégedésére szolgál. Kívánom, hogy olyan tartalommal töltsük meg, ami a jövő nemzedékének például szolgál. Köszönöm munkatársaimnak és ügyfeleinknek, hogy az építkezés közel három éve alatt nagy türelemmel viseltettek. 

Az átadáson Gyopáros Alpár országgyűlési képviselő, a Magyar Falu Program kormánybiztosa arról beszélt, hogy az elmúlt néhány év Rábapordány történetének legsikeresebb időszaka volt.

- Annyi fejlesztés egyidőben, párhuzamosan, mint amennyi ebben az önkormányzati ciklusban zajlott, még nem volt Rábapordányban. Háromszázötvenötmillió beruházási támogatás érkezett a községbe csak a Magyar Falu Programon keresztül. Fejlődtek az önkormányzati szolgáltatások, megújult az önkormányzati tulajdonba lévő infrastruktúra, megszépültek középületek. Az eredmények kulcsa a helyiek szorgalma, illetve polgármester úr és munkatársainak kitartása. Az ember azt gondolná, hogy a támogatást könnyű elkölteni, de ez nem így van. Minden fejlesztés egy sziszifuszi munka, az elejétől a végéig, az utolsó elszámolásig-fejtette ki Gyopáros Alpár.

A felújított épületet Varga Gábor plébániai kormányzó szentelte fel és kért áldást az ott dolgozókra, illetve a hivatalban ügyeiket intézőkre. Az avatáson a helyi óvodások és iskolások adtak műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában