Minden gyár leállt

2023.09.29. 20:19

Újra zavartalan a termelés a győri Audinál

Az Audi és Magyarország harminc éve tartó együttműködése igazi sikertörténet, amelynek hatalmas a jelentősége a nemzetgazdasági teljesítmény szempontjából is, hiszen a teljes export tevékenységünk 8 százalékát teremti meg a világ legnagyobb autómotor gyára Győrben, emellett pedig a gyár 12 ezer munkavállalót foglalkoztat közvetlenül, valamint beszállítói és szolgáltatói révén további 50 ezer embernek ad munkát - közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) pénteken az MTI-vel.

Kisalföld.hu

Illusztráció -

Forrás: Kisalföld Archív

Fotó: Csapó Balázs

A közlemény szerint a kormány és az Audi között mindennapos a kapcsolattartás. Az Audi kormánynak adott tájékoztatása szerint a Volkswagen központban jelentős informatikai incidens történt, ami érintette a gyártáshoz szorosan kapcsolódó informatikai rendszert is. 

Európában az összes Volkswagen csoporthoz tartozó üzem és az alkatrészgyárak is leálltak.

Mindez érintette a győri üzemet is, ahol szeptember 27-én, szerdán leállt a gyártás. A problémát gyorsan sikerült orvosolni, így már másnap, csütörtökön reggel 9 órakor újra tudott indulni a termelés. Az Audi tájékoztatása szerint a rendszer összeomlása miatti gyártási kiesés nem jelentős, azt a következő napokban pótolni tudják.

Fábián Gergely iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkár aktív kapcsolatot tart fenn a céggel és rendszeresen egyeztet az Audi vezetőségével. Ennek az együttműködésnek megfelelően a szerdai leállással kapcsolatban is azonnal tájékozódott a Gazdaságfejlesztési Minisztérium nevében, és azóta is nyomon követi az azt követő intézkedéseket - közölte a tárca.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában