Álláspont

2023.09.23. 08:41

Félrelépés

Herkely Ákos

Káosz van a győri sportban! – írta ki Facebook-oldalára a Győri Atlétikai Club újdonsült elnöke, aki szülői értekezletre hívta meg a város vezetőit azért, hogy tisztázzák a város sporttámogatási elképzeléseit.

Nos, az már biztosan megállapítható, hogy Borkai Zsolt színrelépésével alaposan felkavarta az addig sikeres győri sportélet állónak egyáltalán nem mondható vizét. A GYAC elnökeként nem a sportszakmai elképzeléseiről beszél, hanem harsányan konfrontálódni próbál Győr önkormányzatának vezetőivel. Szapulja a polgármestert, hogy nem támogatja a klubot. Akkor is, amikor az alpolgármester a fórumon nyugodtan közli, hogy idén még 95 millió forint támogatást kap a GYAC az önkormányzattól. Borkai ezen felháborodik és a fair play minden szabályát felrúgva ócsárolja a közelmúltban újjáalakult Rába ETO-t. Szerinte nincs szükség más klubra Győrben, csak arra, amit ő vezet. Bárcsak vezetné! Ám ahhoz nemcsak sportemberi erények kellenének, amit ő már rég hátrahagyott, hanem alapvető sportvezetői ismeretek is.

Talán a hozzá legközelebb álló ember szájából hallhattuk a közelmúltban, hogy Borkai Zsolt sajnos egy nagyon befolyásolható ember. Nos, a kérdés ebben az esetben is felmerül: vajon kik befolyásolják most a korábbi kiváló sportolót? Kik azok, akik gerjesztik benne az indulatot, akik rossz tanácsokkal látják el, akiknek semmit nem jelentenek Győrben azok a sportolók, sportvezetők, akik most szabad prédának lettek odahajítva egy politikai harcban? A válasz nem egyszerű, mert nem mindig láthatók azok, akik közvetlen vagy közvetett hasznot remélnek ebből a „húzzunk le még néhány bőrt erről az emberről” játszmából.

Borkai pedig teszi a „dolgát”, tör-zúz maga körül. Pedig ha valóban építeni és alkotni szeretne, akkor egy remek alkalmat kapott a sorstól, hogy rehabilitálja magát abban a városban, amelyet valaha sikeresen vezetett. Sportvezetőként. Csakhogy pont az a baj, hogy Borkai számára ez már rangon aluli feladat. Ő fogalmazott így, amikor a GYAC elnöke lett: „Kis lépés ez Borkainak, de nagy lépés Győr városának.” Sajnos eddig csak azt bizonyította, hogy ez részéről inkább megint csak egy félrelépés. 

Vajon kik befolyásolják most a korábbi kiváló sportolót?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában