Tűzoltó-olimpiára készülhetnek

2023.08.16. 10:25

Országos szinten hat kupát, díjat is vitt haza a Vértessomlói ÖTE

Óriási sikereket értek el a 2023-as évben a Vértessomlói Önkéntes Tűzoltó Egyesület (ÖTE) tagjai. Az egyesület ráadásul augusztusban ünnepli hivatalos fennállásának 110. évfordulóját. A jubileum fényét emeli, hogy hazai pályán, Vértessomlón szinte mindent megnyertek a márciusban megrendezett X. Országos Tűzoltó-kapocskupán, és valamennyi csapatukkal taroltak július közepén a XI. Országos Ifjúsági és a X. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyen is.

Kiss T. József

A különböző tűzoltóversenyekhez kapcsolódóan korábban országos szinten hat vándorserleget, díjat alapítottak. A vértessomlói önkéntes tűzoltók 2023-ban azzal dicsekedhetnek, hogy egytől egyig valamennyit begyűjtötték: a Tűzoltó-kapocs Vándordíjat, a női I-es és férfi I-es raj a Tolna Vármegyei Tűzoltó Szövetség által alapított ifjúsági vándorserlegekkel térhettek haza, míg a felnőtt női és férfirajok a Domsik János-vándordíjat hódították el. Ehhez hasonló sikert még soha nem ért el az országban egyetlen önkéntes tűzoltó-egyesület sem. 

Szép sikereket értek el idén is a vértessomlói önkéntes tűzoltók, szinte mindent megnyertek, amit csak lehetett.

Miskolcon a XI. Országos Ifjúsági és a X. Országos Hagyományos Tűzoltóversenyen a rekkenő hőség – 36 fok volt árnyékban – alaposan nehezítette a csapatok dolgát. A férfiak részéről szinte kötelező volt a győzelem. A verseny végén magabiztosan szerezték meg az első helyet. A második helyezést a Fertőszentmiklósi ÖTE csapata szerezte meg. A nőknél is borítékolható volt a bajnoki cím megszerzése, a vértessomlói hölgyek a férfiak mezőnyében is csupán egyetlen ponttal csúsztak volna le a dobogó második fokáról. Saját kategóriájukban magabiztosan nyertek, a második helyet a fertőszentmiklósi tűzoltó nők szerezték meg. 

A rekkenő hőség is próbára tette a versenyen résztvevők erejét.

Schäffer László egyesületi elnök a felnőttek eredményeit is maximálisan elismerve az ifjúsági csapatok szereplésére a leginkább büszke. Az eredményeket értékelve úgy fogalmazott, hogy beérett annak a munkának a gyümölcse, amit hosszú évek óta fordítanak az utánpótlás-nevelésre, és ez természetesen nem csupán a versenyeredményeken mutatkozott meg, hanem az egyesületi tagság folyamatos fiatalításában is. 

A miskolci XI. Országos Ifjúsági Tűzoltóversenyen az akadálypályán és váltófutásban is a somlói leányok és fiúk bizonyultak a legjobbnak. A győztes ifjúsági csapatok képviselhetik hazánkat 2024-ben az olaszországi Trentino tartományban rendezendő ifjúsági tűzoltó-olimpián. A legtöbb pontot elért ifjúsági raj, a Vértessomlói ÖTE lánycsapata idén szeptemberben a horvátországi versenyen is megküzdhet a bajnoki címért. 

Magyarországon a Vértessomlói ÖTE az egyetlen egyesület, amely már az ötödik tűzoltó-olimpiájára készül.

Tűzoltó-olimpián első alkalommal 2007-ben szerepelt és szerzett bronz minősítést a somlói fiú ifjúsági csapat, 2013-ban a nők szintén bronz, a férfiak arany minősítést szereztek. 2017-ben az ifjúsági fiúk is arany minősítést értek el, a nők ezüstöt, tavaly az ifjúsági lányraj ezüst, a női csapat bronz, a férfiak arany minősítéssel érkezhettek haza. Időeredményük új országos csúcs. 

A Vértessomlói ÖTE lánycsapata: Baller Dorka, Kacz Nóra, Orlovits Klaudia, Baller Petra, Haász Hanna, Hevesi Laura, Krüpl Franciska, Márkus Tímea, Schäffer Hanna, felkészítők: Bús Edina, Hetzlné Wicha Judit. 


 

Bajnoki címet szerzett csapatok

A Vértessomlói ÖTE női csapata: Ruckenbrot-Bőhm Lívia, Czakó Orsolya, Juhász Anna Beáta, Rácz Adrienn, Zippenfenig Nikolett, Czakó Adrienn, Krüpl Eszter, Szvath Natália, Menoni Zorka, Schäffer Edina. A Vértessomlói ÖTE férficsapata: Schäffer Péter, Murányi Nimród, Bátorfi Tamás, Egri Benjamin, Wohl Ákos, Batin Ábel, Éliás Péter, Szabó Gellért, Kacz Lajos, Geijer Szabolcs. A Vértessomlói ÖTE fiúcsapata: Forisek Richárd, Szwath Gergely, Linczmayer Márk, Tóth Ákos, Kelemen Dániel, Márkus Zink Balázs, Eigner János, Szűcs Dominik, Presser Gábor, felkészítők: Hartdégen Tibor, Bőhm Gergely. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában