Ősztől korszerűbb intézménybe járhatnak

2023.08.17. 22:10

Megszépült óvoda várja a gyerekeket Kapuváron

Megújul a Király-tó Óvoda és Bölcsőde Gartai Tagóvodája.

Vámos Annamária

Malkovics László szobafestő munka közben a Király-tó Óvoda és Bölcsőde Gartai Tagóvodájában.

Fotó: Németh Ferenc

A TOP-os pályázaton nyert több mint 98 millió forintból három foglalkoztató csoportszoba, valamint egy tornaszoba újul meg, ezenkívül akadálymentes parkolót terveznek. Az elsődleges és legfontosabb mégis az, hogy a pályázati összegből a tetőzet felújítása megtörténjen, mert nagy esőzések alkalmával be­­ázik az épület. 
Kicserélik a villamos rendszert, a felújítás során tervezik a világítótestek, falikapcsolók, aljzatok cseréjét és a vezetékek védőcsövezését is. A jobb energiafelhasználás érdekében acéllemez kompakt lapradiátorok fogják a hőleadást biztosítani az intézményben. 
Modernizálják a vizesblokkot, így az épületfelújítás során az eredeti állapottal megegyező számban teljesen megújulnak a toalettek, mosdók, csaptelepek, falikutak, zuhanytálcák. 
Korszerűsítik a belső közlekedési felületeket, és a pályázati forrásból eszközbeszerzés is megvalósulhat, az udvari játszótér fejlesztésére is fordítanak a befolyt pénzből. 

Az önkormányzat célja a kisgyermekek testi, lelki és szellemi fejlődéséhez szükséges feltételek magas színvonalú biztosítása. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg. 
A tervek szerint már ősztől új köntösben és minőségi játszóparkkal fogadja a gartai tagóvoda az óvodásokat. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában