Kitiltott vasparipák

2023.08.28. 08:46

Győri motorosok is tiltakoztak Visegrádon

Nem találkozott motorosokkal szombaton a 82-es úton? A jelenség bár kivételes, csöppet sem a véletlen műve! Olvasónk küldött képeket arról, hogy régiónkból mennyien csatlakoztak a Dunakanyarban meghirdetett tiltakozó akcióhoz.

Bella Violetta

Motorosok tiltakoznak, mert a visegrádi önkormányzat júniusban kitiltotta őket a fellegvárhoz vezető Panoráma útról.

Fotó: Olvasó - Farkas Richárd

Az előzményekről: a visegrádi önkormányzat júniusban kitiltotta a motorosokat a fellegvárhoz vezető Panoráma útról március 1. és november 1. közötti - tehát nagyjából a motoros szezont jelentő -, időszakban, arra hivatkozva, hogy azt többen versenypályának használják. A tiltást úgy indokolták, hogy mivel a várhoz vezet más út is, az nem akadályozza a közlekedést. Ezen az intézkedésen több motoros szervezet és influenszer felháborodott, és augusztus utolsó hétvégéjére tiltakozást szerveztek, melyre szerte az országból több ezer motoros, köztük a győriek is érkeztek, hogy kifejezzék: nem értenek egyet a döntéssel. A motoros közösség a megmozdulás szervezésekor nagy gondot fordított arra, hogy lehetőleg minden résztvevő szabályosan vegyen részt a kétkerekes tüntetésen, és hogy senki ne adjon okot felháborodásra. 

 A motorosok mellett a vendéglátóhelyek és boltok is tiltakoznak, hiszen a forgalmuk meghatározó részét adták az arra guruló vasparipások.

Serdült  Ferenc győri motoros olvasónk felvételén a Győr környéki csapat látszik még útközben, elmondása szerint csak az ő közösségéből 60 motoros verődött össze a környékből a többezres tömeghez.
Fotó: Olvasó - Serdült Ferenc Péter

 A győri motoros közösség Facebook csoportjában azt írták, a visegrádi önkormányzatnak akaratlanul sikerült az ország legnagyobb érdeklődésre számot tartó motoros találkozóját összehoznia. 

A visegrádi tiltótábla kihelyezési ügyének horderejét is jelzi hogy még ilyen viszonylagos távolságból is elindultak, noha a környékbelieknek nem a napi távjuk része a Dunakanyar. 

Ez a tábla váltotta ki a motorosok felháborodását.
Fotó: Olvasó - Farkas Richárd
Több ezren gyűltek össze szeret az országból, hogy hangot adjanak tiltakozásuknak.
Fotó: Olvasó - Farkas Richárd

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában