Alacsony részvétel

2023.08.29. 11:07

Érvénytelen lett a pilismaróti népszavazás

A helyi választópolgárok 35,2 %-a szavazott a pilismaróti sóderbánya ellen. A népszavazás érvénytelen és eredménytelen lett, mivel azon a szavazásra jogosultak fele sem vett részt – számolt be róla a dorogimedence.hu.

Kisalföld.hu

Augusztus 27-én a következő témában tartottak népszavazást Pilismaróton: „Egyetért-e Ön azzal, hogy Pilismarót község közigazgatási területén külfejtéses bányászati tevékenységet végezzenek, és ennek érdekében Pilismarót Község Önkormányzat Képviselő-testülete a bányászati tevékenységgel igénybe venni tervezett területet a településrendezési tervben nyersanyag-kitermelés (bánya) vagy nyersanyag-feldolgozás céljára szolgáló, különleges beépítésre szánt vagy beépítésre nem szánt övezetbe sorolja?” 

A népszavazáson 781 fő vett részt (40,9%), melyből 770 szavazat lett érvényes. 98 fő szavazott igennel, míg 672 fő nemmel. Az érvényes szavazatok száma 770, míg az érvénytelenek száma 11 volt. Az összes választásra jogosult személyt figyelembe véve 35,2% szavazott a pilismaróti sóderbánya ellen. 
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában