Egyelőre az enyészet áll győzelemre

2023.08.24. 09:21

Bérlő nélkül pusztulóban a győri teniszpálya - galéria

Egy álmos cica keres menedéket az üresen ásító épületek árnyékában. A város közepén szebb napokat látott telek árválkodik. Régebben aktív sportéletnek volt otthona a győri Táncsics Mihály utca és Jósika utca sarkán található terület.

Dániel Viktória

Kétszázról százezerre csökkent a havi minimumdíj, de így se érkezett pályázat a hétfői határidőig. Fotó: Csapó Balázs

Fotó: Csapó Balázs

  • Ma már csak a narancssárga salak maradéka emlékeztet arra, hogy itt egykor gyerekek és felnőttek teniszeztek.
  • Az 1745 négyzetméteres résznek most új bérlőt keres a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kormányhivatal. A legutóbbi kiírás jelentkezési határideje hétfőn járt le.

A területen két teniszpálya, valamint egy ezekhez tartozó kiszolgálóépület található, amely egy nagyobb előtérből és több kisebb helyiségből áll, köztük zuhanyzóból és mellékhelyiségből. Azonban vízműcsatlakozása nincs a területnek, ennek kiépítéséről a pályázónak kell majd gondoskodnia, bár a költsége egy része elszámolható. A cél, hogy a terület továbbra is teniszpályaként üzemeljen. A kormányhivatal már korábban, februárban és májusban is írt ki pályázatot az újbóli hasznosítására. Kérdésünkre elmondták: a korábbi hirdetésre két ajánlat érkezett, azonban az elbírálás során kiderült, hogy egyik sem felel meg a feltételeknek, így a pályázat eredménytelen lett.

A kiírás szerint a jelentkezők közül az nyer, aki a legmagasabb havidíjat kínálja a bérleményért. A februári minimum- érték 200 ezer forint volt, a májusi kiírásban pedig 150 ezer forintban határozták meg az összeget. A hétfőn zárult pályázatban már 100 ezer forintos havi minimumértékért is bérbe lehetett volna venni a területet, de egyetlen ajánlat sem érkezett. A sikeres pályázó öt évre és további öt év hosszabbítási lehetőséggel vehetné bérbe a területet. A díjat pedig csak április 15. és október 15. között kellene megfizetnie. Ezenfelül ha legalább 840 ezer forintot fordít a teniszpályák rendbetételére és az épületfelújításra, melyekre egyértelműen szükség lenne, a kormányhivatal az első két évben elengedi a bérleti díjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában