Parkolási pontok

2023.07.18. 09:50

Táblákkal jelzik a rollerparkolókat Sopronban

Tavasszal vezették be az e-roller-szolgáltatást Sopronban, melynek fogadtatása vegyes érzelmeket keltett a lakosságban, de a szolgáltató dolgozik azon, hogy mindenki elégedett legyen az új közlekedési eszközökkel.

Kisalföld.hu

A közösségi oldalakon egyesek harcos kritikákkal illették a rollereket. A legnagyobb vitákat az váltotta ki, hogy az e-rollereket a használók úton-útfélen, járdán, parkokban, a gyalogosokat akadályozva hagyták hátra. A szolgáltató és a GYSEV Zrt. mint logisztikai partner is figyel a felhasználók és a lakosság visszajelzéseire, ennek érdekében pedig a vasúttársaság a saját területein nemrégiben táblákat helyezett ki a parkolási pontok jobb beazonosítása érdekében. 

A negatív visszhangok ellenére a számok azt mutatják, nagy ­népszerűségnek örvendenek a könnyen bérelhető e-rollerek, hiszen az első hónapban több mint 38 ezer kilométert tettek meg az eszközökkel, ez mintegy 20 ezer utat takar. A legnépszerűbb e-rolleres helyszínek a Várkerület, a belváros, a vasútállomás, az Ágfalvi úti parkolópontok, a Jereván és a Lőverek városrész. Jelenleg a kétszázötven közlekedési eszközzel 90 ponton parkolhatnak használóik Sopronban, de a szolgáltatóhoz folyamatosan érkeznek lakossági, szolgáltatói és munkáltatói kérések újabb helyszínek kijelölésére. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában