Elismerés

2023.07.08. 17:10

Szívügye az árvízvédelem a soproni szakembernek

Kiss Norbert vízépítő mérnök, az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság munkatársa tevékenységét a Magyar Hidrológiai Társaság rangos kitüntetéssel ismerte el.

Varga Henrietta

Folyamatos a terepmunka, a vízfolyások karbantartása, képünkön Kiss Norbert a csornai Keszeg-ér partján. Fotó: Végh Mónika

A szakember több mint 25 éves vízügyi pályafutása alatt számos szakterületen szerzett tapasztalatot. A társaságban és a vízgazdálkodásban kifejtett kiemelkedő szakmai munkája, elhivatottsága révén érdemelte ki az elismerést. Aktív tagja az MHT Soproni Területi Szervezetének.

– Meglepődtem, de nagyon örültem a rangos kitüntetésnek. Úgy érzem, ezzel elismerték azt az áldozatos munkát, amelyet az elmúlt 25 évben végeztem – kezdte. – Az Alföldről származom, Szolnokon végeztem a vízügyi szakközépiskolát, onnan pedig Bajára kerültem, az Eötvös József Főiskola műszaki fakultására. Nagyon szeretem a hivatásomat, maximálisan ki tudok benne teljesedni. Ez az első munkahelyem, de megtaláltam a helyemet. Elmondhatom, hogy a munkám a hobbim – tette hozzá.

Folyamatos a terepmunka, a vízfolyások karbantartása, képünkön Kiss Norbert a csornai Keszeg-ér partján. Fotó: Végh Mónika

– Az ár- és belvízi védekezés az egyik szívügyem, annak ellenére, hogy hatalmas felelősséggel jár. Amikor az ember látja, hogy a munkája hatékony és van eredménye, rendkívül jó érzés. Szakaszmérnökként dolgozom, az egész terület vízgazdálkodásáért felelek. Hozzánk tartozik a teljes árvíz- és belvízvédekezés, a szakaszmérnökséghez tartozó közel nyolcszáz kilométernyi csatorna fenntartása, a vízfolyások karbantartása, öntözés, vízkészlet-gazdálkodás, tehát nagyon összetett a munkánk – sorolta.

Minden esetben át kell gondolni, mikor mit csinálunk, éppen mi a fontosabb, esetlegesen hol kell kaszálni vagy kinek, annak érdekében, hogy egy-egy nagyobb esőzés során a patakok ne lépjenek ki a medrükből, vagy éppen a csatornákba az öntözővíz megérkezzen a szükséges mennyiségben. Minden mindennel összefügg. Ha a munka összehangolt és átgondolt, megvan az eredménye – zárta a szakember a beszélgetést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában