Piknik a Szigetköz szívében

2023.07.31. 13:49

Kálnoki nyáreste a falumúzeumnál

Másodszor szervezték meg a Kálnok Pikniket, amelyen ezúttal a Tóthborbirtok borait, koktélokat és sok finomságot a Szandra konyhájából és a Malom Caféból lehetett megkóstolni a máriakálnoki falumúzeum udvarán.

Mészely Réka

A Kálnok Piknikre érkező vendégeket fogadó csapat, mely sok finomsággal készült. Fotó: Kerekes István

Smuk-Németh Kitti álmodta meg a Kálnok Pikniket, melyet először éppen egy hónapja szerveztek meg Máriakálnokon. Annak sikerén felbuzdulva jött is a folytatás.

– Egy olyan szabadidős programot képzeltem el, melyen borokat lehet kóstolni zene, finom ételek mellett. Az első alkalommal helyi termékeket kínáltunk a pannonhalmi Kiss Pincészet borai mellett. Ezúttal szintén egy pannonhalmi pincészet, a Tóthborbirtok készült négy borral és egy pezsgővel, Szandra konyhájából snackek érkeztek és a Malom Café kétféle menüt kínált – tudtuk meg a főszervezőtől.

A másfél éves kisfiút nevelő édesanya további terveiről is beszámolt: szeretné ezeket a jó hangulatú, nyáresti programokat folytatni, jövő májustól három-négy borkóstolóval és szeptemberben egy sörkóstolóval az Oktoberfesteket megidézve. A rendezvényre a falumúzeum is kinyitotta kapuit és be lehetett tekinteni a falak közé.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában