Kinevezés hat évre

2023.07.20. 10:15

Győri Törvényszék – Új elnökhelyettest választottak, ismerjék meg a polgári ügyekben ítélkező bírót

Tavaly decemberben nevezték ki a Győri Törvényszék élére az új elnököt, dr. Somogyi Zoltánt, e döntést a napokban újabb kinevezés követte.

Simon Roberta

Dr. Máté Kinga

Dr. Senyei György Barna, az Országos Bírósági Hivatal elnöke dr. Máté Kingát választotta a Győri Törvényszék elnökhelyettesének július 15-től 2029. július 14-ig, hat évre – írta a nemrégiben megválasztott győri elnök közleményében.

Dr. Máté Kinga a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban érettségizett, jogi diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetem győri tagozatán szerzett. 2003. szeptember 1-jétől dolgozik a győri bíróságon, először bírósági fogalmazó, majd 2007. május 15-től bírósági titkár volt. 2010. október elsejétől polgári ügyekben ítélkező bíróként dolgozik. Emellett tizenegy éve már, hogy a Győri Törvényszék sajtószóvivői feladatait is ellátja, minden aktuá­lis ügyben tájékoztatást ad a sajtó munkatársainak – idézte fel röviden szakmai pályafutását a közlemény.

Dr. Máté Kinga


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában