Vakok és Gyengénlátók

2023.07.22. 14:17

Fehérbot fesztivál Mosonmagyaróváron - fotók

Színes programokkal várják a Fehérbot fesztiválra érkezőket szombaton a Mosoni-Duna partra.

Mészely Réka

A Nők a Városért Egyesület palóclevessel vendégelte meg az érkezőket. Fotó: Mészely Réka

A Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének Mosonmagyaróvári Csoportja a Mosonmagyaróvári Lions Klub közreműködésével jótékonysági családi napot szervezett szombaton. Míg készültek a finomabbnál finomabb ételek, addig sorra váltották egymást a fellépők a színpadon, s több program is társult az eseményhez.

– A Lions klub áprilisi vakvezető kutya programján jött a gondolat, hogy szervezzünk egy szemléletformáló rendezvényt, ami nagyobb tömeget is megszólít és egészséges emberek számára is érdekes – tudtuk meg dr. Lengyel Júliától, a mosonmagyaróvári csoport vezetőjétől. A szemléletformáláshoz járult hozzá például több játék is, például Braille-írógépet is ki lehetett próbálni, de például tandemkerékpárra is fel lehetett pattanni. A mosonmagyaróvári látássérültek mellett a győri és a soproni csoport tagjai is képviseltették magukat. Dr. Lengyel Júlia hozzátette: sokan hozzátették munkájukat, felajánlásukat a nap sikeréhez. A bevételt tagtársaik speciális segédeszközeire fordítják. És az is elképzelhető, hogy lesz a programnak a jövőben folytatása.

A jótékonysági főzőversenyen tíz csapat készítette az ételeket. A mosonmagyaróvári polgárőrség is bemutatkozott, és a Szigetközi Hagyományőrző Íjász Egyesületnél is sokan fordultak meg. Kocsis Bence barátaival jótékonysági motorcsónakázásra vitte az érdeklődőket, Fördős Boglárkával és Csóka Bernadettel Missie hátán lehetett lovagolni.

– Édesanyám révén kapcsolódunk a látássérültekhez. Amikor felmerült, hogy lesz ez a program, örömmel csatlakoztunk jótékonysági lovagoltatással. Missie szállítását Mosonszentmiklósról a Ló-Erő Szabadidő és Sportalapítvány segítette – részletezte Fördős Boglárka.

– Hónapok óta készültünk erre a fesztiválra, jó ez a figyelemfelkeltő rendezvény – osztotta meg véleményét a látássérült Fördős Szilvi és Galgócziné Kriszti.

Koncertek a fesztiválon
17:00 - Eleven Six (Csorna)
18:45 - Kétszemközt (Győr)
20:30 - Holt (Mosonmagyaróvár)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában