Kinevezések

2023.06.28. 22:20

Tűzoltó százados és főhadnagy kinevezést kaptak Győr-Moson-Sopronban

Hatvanöt első tiszt tett fogadalmat a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székházában kedden. Mellettük számos tűzoltó is elismerésben részesült. A főigazgató azokat jutalmazta, akik az elmúlt időszakban különös helytállásról tettek tanúbizonyságot.

kisalfold.hu

Fotó: Szőke Péter BM OKF

A július elsejével kinevezett első tisztek esküszövegét Gosztola Attila tűzoltó százados olvasta elő. Ezúttal hatvanöten fogadták meg, hogy hivatásukat a nemzet javára gyakorolják.

Az első tisztek ünnepélyes fogadalomtétele után ismertették, hogy dr. Pintér Sándor Magyarország belügyminisztere harminc év után szolgálati jelet adományozott, egyben dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a Belügyminisztérium és szervei állományában eltöltött harminc év elismeréseként jutalomban részesítette Magosi Lajos tűzoltó ezredest, a Fejér Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatóját.

A rendezvényen a legkiválóbb tűzoltókat is jutalmazták hősies helytállásukért. A főigazgató azok munkáját ismerte el, akik szabadnapjukon avatkoztak be egy-egy káresetnél, vagy szolgálatuk teljesítése közben nyújtottak kiemelkedő teljesítményt - közölte a katasztrófavédelem.

Kinevezések:

Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója 2023. július 1-jei hatállyal kinevezte

tűzoltó századossá

Nemes Attila tűzoltó főtörzsőrmestert a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába,
Neuberger Gábor tűzoltó törzszászlóst a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába,

tűzoltó főhadnaggyá

Borsó-Ángyán Virágot a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába,
dr. Németh Ramóna tűzoltó főtörzsőrmestert a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában