Dupla jubileum

2023.06.29. 16:46

Semmelweis Napi megemlékezés Győrben - fotók

Semmelweis Ignác születésének 205. évfordulója alkalmából az Egészséges Nemzedékért Alapítvány megrendezte tegnap a hagyományos Semmelweis Napi megemlékezését.

Simon Roberta

Fotó: Nagy Gábor

A Győr-Szigeti Gyermekorvosi Rendelő előtt található, öt éve felavatott Semmelweis Ignác szobrot, majd a több mint húsz éve átadott márványtáblát is megkoszorúzták a jeles napon. Dr. Schmidt Péter kérésére a kettős jubileumon pótolták a szobor felszentelését, amelyet dr. Lukácsi Zoltán, újvárosi és szigeti plébános áldott meg.

Szeles Szabolcs, alpolgármester beszédét az ünnepelt orvos szavaival kezdte, majd kiemelte Semmelweis Ignác életének és felfedezésének fontosságát. - 

Jóval több mint az anyák megmentője, hiszen több generáció köszönheti neki az életét. A nem rég magunk mögött pandémia idején is az ő találmánya került ismét a fókuszba, az alapos kézmosás. Világszerte őrzik közterületek, épületek és sok minden más is a nevét, de munkássága túlmutat mindezen. Ápoljuk tovább az emlékét és mutasson utat a mindennapokban, ne csak a magyar egészségügy születésnapján

 - fejtette ki Szeles Szabolcs.

Ezt követően adták át az idei díjazottaknak, az elismerő okleveleket. Semmelweis-nap alkalmából kitüntették Bodorné Mózes Ágotát, a városháza egykori munkatársát, Kányai Róbertet, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatóját, valamint dr. Lukácsi Zoltán plébánost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában