Kihasználnák a pályázati lehetőségeket

2023.06.26. 11:27

Hosszú távú tervek a tatai Fényes fürdővel

Június 9-én megnyitott Komárom-Esztergom vármegye közkedvelt, családias hangulatú, természetközeli strandja, a tatai Fényes Fürdő. A Fényes Forrásvidék közel 30 hektáron elterülő természetvédelmi terület, mely otthont ad az egész évben nyitva tartó Tatai Fényes Tanösvénynek, a Fényes Fürdőnek és a Kempingnek.

Kiss T. József

A strand egyediségei közé tartozik az a 25 hektárnyi természetvédelmi terület, amelynek kellős közepén helyezkednek el a medencék, az amorf és a gyermekpancsoló, valamint az egész éven át nyitva tartó Grófi-tó, illetve régebbi nevén a Katonai-medence. A medencék vizét mély fúrású karsztkútból töltik, a Grófi-tó vizét pedig a meder alján feltörő langyos – 20–22 C°-os – karsztforrások táplálják. Az állandó hőfokú Grófi-tavat, korábbi nevén Katonait élő forrástóként a szaunázók egész évben használják. A Fényes Forrásvidéken évente mintegy százezer látogató fordul meg, köszönhetően a minden évszakban változatos arcát mutató természetnek is. Nagyon népszerű a Tatai Fényes Tanösvény is, amely minden évszakban a legszebb képét mutatja. 

Dr. Cseh Georgina vezérigazgató reményei szerint hamarosan sor kerülhet fejlesztésekre a fürdő területén.

A Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. már sok éve ad otthont a Fényes Napközis Tábornak, mely nagy segítség a tatai alsó tagozatos gyermekek szülei számára, hiszen a nyári szünetből 9 héten keresztül – június 19-től augusztus 18-ig – folyamatosan biztosítja a felügyeletet és a tartalmas időtöltést a kisdiákoknak. 

A Fényes Fürdő üzemeltetése komoly terhet jelent a Városkapu munkatársai számára mind anyagi, mind humán erőforrás tekintetében, kezdve a nyitást megelőző javítási munkálatokkal, a szezon alatt felmerülő folyamatos karbantartáson át, egészen a váratlanul előforduló problémákig bezárólag. A kertészek gondos hozzáértésének és a sok tavaszi esőnek köszönhetően hatalmas, rendezett zöldfelület áll rendelkezésre a napozni vágyóknak vagy a strandsportokat kedvelőknek. 

Az üzemeltető Tatai Városkapu Közhasznú Zrt. reményei szerint a jövőben lesz lehetőség pályázni szállás- és strandfejlesztésre, mert tudják, hogy a Fényes a tataiak szívében fontos helyet foglal el – mondta el dr. Cseh Georgina vezérigazgató asszony. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában