Tűzoltóautó és habparti

2023.06.12. 13:57

Falu- és családi nap Bajon - galéria

A falunapok sora Komárom-­Esztergom vármegyében a Baji Családi és Falunapokkal folytatódott. Mivel a rendezvény már jó ideje kinőtte a sportpályát, a Búcsú téren keresett és talált új otthonra a község lakossága számára is egyre népszerűbb esemény.

Kiss T. József

A falunap mögé a helyi önkormányzat is odaállt, a programok az Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér, az IKSZT szervezésében, Vandrovnik Klára vezetésével, csapatmunkában valósultak meg. A programok már pénteken elkezdődtek a Kaméleon Kölykök Álomország című musicalprodukciójával. 

Szombaton reggel már a főzésre jelentkezett és nevezett csapatok töltötték be a tér egy részét, finom illatok keringtek a levegőben, összesen nyolc csapat üstjeiben készültek a finom falatok. A zsűrinek nem volt könnyű dolga, de azért megoldották a feladatot, a Baji Böllérek „szakácsai” főzték meg legjobban a szarvasborjúpörköltet, gombával megbolondítva. 

A nagy sátorban és a szabadban elkezdődtek a programok, amelyeken elsősorban a gyermekek próbálhatták ki erejüket, ügyességüket. A bátrabbak a bikarodeóra is felülhettek. Népszerű volt az íjászat, a kézműves-foglalkozások, és persze a habparti, amivel az Agostyáni Önkéntes Tűzoltó Egyesület örvendeztette meg a gyerekeket. Délután a táncos programok következtek, a helyi csoportok léptek fel. A Baji Német Nemzetiségi Hagyományőrző Egyesület tagjai éppen a falu- és családi napon vehették át a nemzetiségi hagyományok átörökítéséért, a kórus és a tánckar pedig az áldozatos munkájáért, valamint a közösségi eseményeken történő kimagasló tevékenységéért, segítőkészségért járó Baj Községért Díjat Schunder Tibor polgármestertől és Bencsik János ország- gyűlési képviselőtől. A Baj Községért Díj másik tulajdonosa Neuberger Tamás, aki az elismerést a település múltjának, borászati hagyományai­nak ápolásáért, valamint a közösségi eseményeken való aktív részvételért kapta meg. 
A Baj KSE is a falunapon díjazta legjobb sportolóit: Mecséry Rozi, Kutenics Kristóf, Kovács Tamás, Lang Márton és Horváth Levente kapott el­­ismerést. 

A díjátadást követően bemutatkozott a Happy Dance Sporttánc Egyesület és a Rozmaring Nyugdíjas Klub. Az eseményt Simonfi Gergely zenés műsora követte, ám a borkóstolóval, pogácsasütéssel és a német nemzetiségi kórus, valamint Tina és a zumbások produkciójával még nem ért véget a falunap, hiszen utána Ganxsta Zolee és Takács Vilkó, a Dos Diavolos zúzott fergetegeset. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában