Virtuális Erőmű Program

2023.06.15. 07:37

Energiatudatos kórház a soproni

A Virtuális Erőmű Programmal „Energiatudatos Kórház” címet nyert a Soproni Gyógyközpont. Több szemléletformáló eseményt rendeznek.

kisalfold.hu

A hatékony energiafelhasználásról hallhattak előadást a Soproni Gyógyközpont munkatársai. Fotó: Soproni Gyógyközpont

A Virtuális Erőmű Program az ország legnagyobb környezetvédelmi prevenciós programja. Az Országos Kórházi Főigazgatóság stratégiai partnerként csatlakozott a programhoz, amelynek eredményeként a kórházak közel fele lépett be a Virtuális Erőmű Programba. 

A Soproni Gyógyközpont az „Energiatudatos Kórház” cím birtokában szintén elkötelezett a környezetvédelem, a hatékony energiafelhasználás és az energiatudatosság mellett. Legutóbb egy hatékony energiafelhasználásról szóló tájékoztató programon vettek részt a kórház munkatársai. A prezentációban a Soproni Egyetem Környezet- és Természetvédelmi Intézete nyújtott segítséget. Dr. Vágvölgyi Andrea, az erdőmérnöki kar adjunktusa előadásában rámutatott az ember ökológiai lábnyomának fokozatos növekedésére és az erőforrások kimerülésének veszélyére. 

A kórház pályázati forrásokból az elmúlt időszakban számos energetikai fejlesztést vitt véghez, ilyen volt az egyes épületek nyílászáróinak cseréje és szigetelése, és a napelemrendszer kiépítése. 

– A Virtuális Erőmű Program szemléletformáló program célja, hogy a munkatársaink egyéni szinten, a hétköznapokban is tudatos energiafelhasználókká váljanak – fűzte hozzá dr. Molnár Sándor főigazgató. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában