kisalfold.hu podcast

2023.06.22. 06:25

Együtt sírnak a nevelt gyerekekkel - nevelőszülővel beszélgettünk

Amikor a kapcsolattartásra sokadjára sem jön el a vér szerinti szülő, amikor eljön és azt ígéri, hogy legközelebb hazaviszi őket, amikor a témazáró ötösnek mindenki örül, csak édesanya nem tud róla. Ma Magyarországon több tízezer gyermek él gyermekvédelmi gondoskodás alatt. Sok nevelőszülőre lenne még szükség.

Pozsgai Kitti

Gőghné Sallay Mónika nevelőszülő és András Katalin a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató általános főigazgató-helyettese voltak stúdiónk vendégei.

András Katalin, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató általános főigazgató-helyettese és Gőghné Sallay Mónika nevelőszülő volt a podcast stúdiónk vendége. Mónikáék két kislányt nevelnek évek óta, megjárták a poklot és a mennyet is velük. Anyai érzésekről, vállalásokról, szeretetről, elhivatottságról mesélt nekünk, miközben András Katalin segített eligazodni a gyermekvédelmi törvény erdejében, s mesélt a nevelőszülővé válás folyamatáról is. Megpecsételt és megmentett gyermeksorsokról, nehéz sorsú szülőkről, beletörődésről és újra építkezésről is hallhatnak a beszélgetésben.

Hallgassa meg!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában