Környezettudatosság

2023.05.11. 15:48

Lakossági LED-csereprogram Tatán

Tata önkormányzata is csatlakozott a CYEB Energia- megoldások Kft. ingyenes lakossági LED-csereprogramjához, így Tatán is lehetőség nyílik a hagyományos izzók ingyenes cseréjére, melyről a napokban tartottak sajtótájékoztatót a városházán.

kisalfold.hu

Az ingyenes lakossági LED-csere célja, hogy a környezettudatosság fejlesztése és az energiahatékonyság érdekében biztosítsa a hagyományos fényforrások LED-re való cseréjét. Míg egy „klasszikus” izzó élettartama körülbelül ezer óra, addig egy LED, minőségétől függően, ennek sokszorosát, 5–15 ezer órányi folyamatos használatot is bír, az árban jelentkező különbség pedig hamar megtérül, hiszen jóval hosszabb az élettartamuk. 

A hagyományos izzók LED-re való cserélése akár 60 ezer forintos éves megtakarítást is eredményezhet háztartásonként.

A program tatai vonatkozásával kapcsolatban Michl József polgármester elmondta: Már a Magyary-tervben is fontos célkitűzésük volt az energiamegtakarítás, ami a jelenlegi gazdasági környezetben kiemelten aktuális. A városi intézményeinkben az elmúlt években sorra megtörténtek az energetikai korszerűsítések, beleértve a hőszigetelési munkákat, a fűtés- és világításkorszerűsítést. Michl József kiemelte: „Idén, a LED-csere- programnak köszönhetően a tataiak is jelentősen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy csökkenjen a város energiafelhasználása. A lakosság mindezt ingyenesen, egy rövid regisztrációt követően megteheti.” 

A LED-csereprogramra Tatán 2023. május 1. és május 31. között lehet regisztrálni, kizárólag online formában. 

A regisztráció a ledcsere.hu oldalon keresztül történik, a jelentkezés módjáról is elhangzott tájékoztató. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában