Válts bringára!

2023.05.16. 14:57

Kerékpárokat kaptak a Soproni Egyetem dolgozói

Varga Henrietta

Fotó:

A Soproni Egyetem a mindennapokban is szem előtt tartja a fenntarthatóságot, és kiemelt figyelmet fordít a környezetbarát közlekedésre. Ennek szellemében a kerékpáros munkahely projekt keretén belül tizenöt kerékpárt osztottak szét az egyetem négy kara és a központi szervezeti egység dolgozói között május 16-án. A kerékpárokhoz bukósisak, láthatósági mellény is járt. A projekt célja, hogy minél többen válasszák autó helyett a kétkerekűt, jelmondata pedig: "Óvd a környezetet, válts bringára!"

 

A kerékpározás népszerűsítését célozza az egyetem most induló "Tekerj velünk Selmecig" kilométergyűjtő programja is, amelyhez bárki szabadon csatlakozhat, a virtuális cél Selmecbánya. A feladat, május 16. és június 16. között minél több kilométer megtétele kerékpáron, és a rögzített értékek feltöltése a kezdeményezés regisztrációs felületére. Az egyhónapos időszakban legtöbb kilométert gyűjtők jutalomban részesülnek. A program részletei a Soproni Egyetem Zöld Egyetem honlapján is elérhetőek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában