Rábaszentandrás is rendszeres résztvevő

2023.05.31. 21:00

Jászszentandráson tartották a Szentandrás települések jubileumi találkozóját

Huszonhét évvel ezelőtt rendezték meg először a Szent­andrás települések találkozóját. A közelmúltban a jubileumi huszonötödiknek adott otthon Jászszentandrás. Rábaszent­andrás is képviseltette magát.

Cs. Kovács Attila

A rábaszentandrási küldöttség: Bagarus Péter képviselő, Harsányi Tibor képviselő, Varga Zsigmond alpolgármester, Kiss Róbert képviselő, Funtek János jegyző.

Jubileumhoz, a huszonötödik alkalomhoz érkezett a Szent­andrás községek találkozója. A rendezvénynek rendszeres résztvevője Rábaszentandrás is, az ünnepi eseményt Jászszentandráson tartották. Magyarországon hat település viseli ezt a nevet: Békésszentandrás, Hernádszentandrás, Jászszentandrás, Nemesszentandrás, Rábaszent­andrás, Tornaszentandrás. 
A találkozón a hagyományoknak megfelelően az önkormányzatok képviselő-testületei vettek részt. Megtartották a szokásos közös képviselő-testületi ülést, ahol a polgármesterek, képviselők elmondták az elmúlt évben történteket. Megrendezték a kulturális műsort is, melyen a helyi művészeti csoportok léptek fel, majd a vendégek megismerkedtek a házigazda falu nevezetességeivel. Emléktábla-avatást is tartottak a jubileum alkalmával, aztán átadták a Szentandrás települések zászlóját a jövő évi rendezőnek, Békésszentandrás polgármesterének. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában