Ivóvíz védelme

2023.05.08. 14:41

E-Qkák a használt sütőolaj gyűjtésére Sopronban

kisalfold.hu

Szedenics Noel a Kossuth Lajos utcában lévő gyűjtőnél adta le a sütőolajat. Fotó: Szalay Károly

Több olyan hely van Sopronban, ahol leadható a sütőolaj és a zsír. Megtalálhatóak üzemanyagtöltő állomásokon, nagyobb áruházaknál, ahogy a zöldudvarokban is. Ide évente 12 alkalommal 5 liter használt növényi étolaj adható le ingyen. 

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik a Hunyadi János Evangélikus Óvoda, Ál- talános Iskola és AMI, a városban egyedülállóan használtsütőolaj-gyűjtő edényeket, úgynevezett e-Qkákat telepít az iskolába. Ahhoz, hogy a tanulók és családjaik a kihelyezett edénybe önthessék az olajat, regisztrálni kell az iskola honlapján elérhető linken május 16-ig. A gyűjtőedények és a flakonok május 18-án érkeznek az iskolába, amelyeket névre szólóan kapnak meg a beregisztrált gyerekek. 

Számos előnye van az e-Qka használatának: többek között a gyerekek maguk tesznek környezetük védelméért, megtanulják ennek fontosságát, a használt sütőolaj gyűjtésével pedig sokat tehetnek az ivóvízbázis megmentéséért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában