Erről írtunk

2023.05.17. 08:00

40 éve az energiaválság miatt állt át olajról földgázra a győri kenyérgyár

kisalfold.hu

20 éve - A kormány kiüríti a státustörvényt

„A státustörvény módosításaival a kormány minimálisra csökkenti a határon túliak számára nyújtható diák-, pedagógus-, illetve utazási kedvezményeket, céltalanná teszi az oktatási támogatást és hatályon kívül helyezi a munkavállalásra vonatkozó szabályozásokat” - jelentette be a Magyar Demokrata Fórum a Győrben tartott vitafórumon. Almássy Kornél a párt elnökségének tagja egyenesen a törvény kiürítésének nevezte a hamarosan a parlament elé kerülő javaslatot.

 

40 éve - Megújuló kenyérgyár

A Győri Áfész régi sütőüzemben naponta hetven mázsa kenyér és húszezer sóskifli készül. Kránitz Ferenc, a sütőüzem vezetője azt mondja: a fogyasztási és értékesítési szövetkezet körzete megkívánta a korszerű üzemet. Két műszakban százötven-kétszázötvenhat mázsa terméket lehet előállítani az új üzemben. Az építési költség 6,5—7 millió forint. A kemencék időközben földgázra álltak át. Nem gondoltak az energiaválságra, de egyre takarékosabban gazdálkodtak a különféle energiahordozókkal. Az ok nyilvánvaló: az energiaárak. 

 

50 éve - Új sportöltöző

A petőházi sportemberek rendkívül szerények, csak úgy hajlandók eredményeikről beszélni, ha az ember egyenesen nekik szegezi a kérdést. 
- Egy új öltözőt építettük a termálmedence elé. Ez a termálmedence egyébként néhány feladatot is rótt ránk, mert tudott dolog, a régi edzőpálya helyén nyitottuk meg, ezért edzőpályáról kellett gondoskodni. Ezt is megoldottuk, úgy, hogy a nagy játéktér hosszában tervezzük az új edzőpályát, tehát egy kicsit meghosszabbítottuk a sporttelepünket - mondta Hadarits Gézától, a petőházi sportkör egyik vezetője.

 

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában