Húsvét

2023.04.06. 14:40

Színes programokkal várják a családokat Tatán és Tatabányán

Tatán és Tatabányán is számos húsvéti programmal várják a családokat.

kisalfold.hu

A tatai Esterházy-kastély a húsvéti hosszú hétvégén is nyitva tart. Családi és gyermekprogramokkal várják az érdeklődőket, akik kézműves-­foglalkozásokon és múzeumi kincskeresőn is részt vehetnek. A tematikus, vezetett kastélykerttúrák 14 órakor kez­dődnek.

Tojáskereső kerti sétára várják a kisgyermekes családokat az Angolkert főbejáratánál (a Hotel Arnold felől) vasárnap 17–18 óra között. Találkozó a főbejáratnál 16 óra 45 perckor. A húsvéti nyuszi elrejtett kincseit lehet megtalálni. 

Húsvéti nyílt nappal várják az érdeklődőket a tatai Kőfaragó Házban húsvéthétfőn 14 és 17 óra között. Felfedezhetik az épület minden zegzugát, a kerámiapadlást is megtekinthetik, miközben a gyerekek a játszóházban szabadon alkothatnak. A kézműves-foglakozás mellett lesz locsolkodás is. 

Itt a húsvét, eljött végre címmel Tatabánya-Felsőgallán a Széchenyi István Művelődési Házban rendeznek ingyenes­­­ programokat. A szomódi Strucckert állataival, nyulakkal, báránnyal, kecskével, libával és néma kacsával szombaton délután 4 órától lehet ismerkedni. Délután 5 órától az Okoska botocska című zenés mesejátékot nézhetik meg a gyerekek. 

A Vértes Agorájánál hétfőn 14 és 17 óra között többek között népi játszóparkba, állatsimogatóba, tojáskeresésre, táncokra és Rosta Géza zenés gyermekműsorára várják a családokat. A Bányász Táncegyüttes hagyományőrző táncokat mutat be. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában