Elismerések

2023.04.29. 13:24

Rejtett kincseket mutattak be és hétköznapi hősöket díjaztak Nyúlon - fotók

Nyúl nemcsak természeti értékekben bővelkedik, hanem emberi kincsekben, alkotásokban is. Ennek apropóján mutatták be a település rejtett kincseit szombaton a falu sportpályájának rendezvénytermében. Majd a község hétköznapi hőseit ismerték el oklevelekkel.

Simon Roberta

Fotó: Csapó Balázs

A rendezvényt dr. Iváncsics János, a Kisalföldi Vállalkozásfejlesztési Alapítvány ügyvezető igazgatója nyitotta meg a nyúli Fiatalokért Együtt Kulturális Egyesület meghívására. - A mai rohanó világban sajnos sokszor elmegyünk a helyi kincsek és értékek mellett. Ezért is örülök az ilyen civil kezdeményezéseknek, mint a Nyúl rejtett kincsei és Nyúl hétköznapi hőse rendezvény, hiszen az értékek itt vannak, itt élnek köztünk. Ezen a két programon pedig közelebbről is megismerhetjük, szemlélhetjük mindezt - fogalmazott dr. Iváncsics János.

A kiállításon olyan festményeket, ékszereket, könyveket, táncot, grafikákat, ruhákat és egyéb műalkotásokat láthattak a résztvevők, amiket korábban nem tudtak. A közös pont pedig az volt, hogy minden kiállító nyúli lakos, vagy szorosan kötődik a településhez.

Újvári Ildikó kézzel készített ékszereit állította ki, Oláh Izabella grafikáin keresztül mutatta meg tehetségét, míg férje, Gulyás Péter díszműkovács munkáit is megnézhették a látogatók.

Emellett megcsodálhatták Lövey Györgyi és Sebestyén Ákos festményeit, belelapozhattak Majoros Nóra ifjúsági és gyermekkönyveibe is. Menyhárt Tünde stílustanácsadó, a MariArt egyedi, minőségi ruhák tervezője is elhozta alkotásait, Kálmán Tamara táncos pedig a tánc világnapja apropóján egy szóló koreográfiát mutatott be a nagyközönségnek. Sokan voltak kíváncsiak Szarka Ildikó, a Resil art megalapítójára is, aki epoxy gyantából készít ékszereket, képeket és különböző lakásberendezési díszeket.

- Nyúl hétköznapi hősei díjra nagyon sok nevezés érkezett az összes kategóriában. Több mint száz, ami azt is jelenti számunkra, hogy jó itt lakni és jó a helyi közösség. Nem szerettük volna, ha ez verseny lenne, ezért akire három különböző helyről érkezett nevezés, odaítéltük a kitüntető címet, és a vele járó elismerő oklevelet - fejtette ki Buzás Tiborné Kata a Fiatalokért Együtt Kulturális Egyesület elnöke.

Számos hétköznapi hős kategóriában érkeztek javaslatok, szavazatok. Volt köztük orvos, polgárőr, tanító, pedagógus, futár, édesanya, nagymama, szakács és még sorolhatnánk.

A Legjobb pedagógus kategória annyi tanárra és tanítóra érkezett nevezés, hogy úgy döntöttünk az egész Pilinszky János Általános Iskola megérdemli ezt az elismerést.

Legkedvesebb szolgáltató kategóriában díjazták:

Patai Terézia
Lévai Gabi
Bradács Brigitta
Sulyokné Kiss Diána
Udvardiné Takács Edina
Horváth Sándor és felesége
Handl-Konta Barbara
Pintér Dávid
Bejcziné Vass Katalin
Ácsné Szabó Ildikó
Pohárnik Jánosné
Adler Igor

Önzetlen segítő kategóriában oklevelet vehetett át:

Nyúli Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület
Stecina Krisztián
Marczaliné Timi

Különleges édesanya kategóriában ismerték el:

Ácsné Szabó Ildikó
Rabainé Handl Ildikó
Madarász Sándorné
Szita-Bognár Beáta
Patai Terézia

Különleges édesapa kategóriában a legtöbb szavazatot kapta:

Németh Viktor
Erős Gábor
Violka Róbert

Különleges gyermek kategóriában nevezték:
Kiss Gergő
Marczali Laura

Egyéb kategóriában díjazták:
Nyúli Falukórus vezetője  Spissichné Gesztesi Zsófia
Szigeti Éva és a gyermekorvosi rendelő csapata
Kállai Gyula és Kállai Gyuláné, akik évtizedek óta főznek a falura

Legszuperebb nagyszülő kategóriában oklevelet kapott:

Szombathelyi Gyuláné Emő

A legszuperebb nyugdíjas kategóriában:

Géberné Gombás Márta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában