Széchenyi 2020 program

2023.04.17. 10:30

Elkészült az energetikai fejlesztés a tatabányai Kőrösi általános iskolában

Befejeződött a projekt, energetikai fejlesztések a Kertvárosi Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskolában.

Kiss T. József

A Széchenyi 2020  program keretében, Kertvárosi  Általános Iskola Verebély  utcai telephelye, azaz a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola energetikai felújítása  fejeződött be.  A projekt keretében többek között 136 darab új ablakot   építettek be, 99 radiátort szereltek fel, homlokzat és tetőszigetelési munkálatokat végeztek el. Az Európa iUniós támogatásból megvalósult fejlesztés célja, hogy az iskola kevesebb energia felhasználásával működjön és csökkenjen a környezetbe kijutó szén-dioxid mennyisége, javuljon a levegő minősége. A  fejlesztés eredményeként évi 66.45 tonnával csökken az üvegházhatású  gázok kibocsátása, továbbá 333.245 kilowatt-al csökken az épület primerenergia fogyasztása.

A projekt összköltsége, több, mint  226 és félmillió  forintba (226.565.084 forintból) került.  Ebből a támogatott, vissza nem térítendő  Európai Uniós  rész, nem egészen 180 millió forint. ( 179.758.294 forint.)

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési  Alap társfinanszírozásával  a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg. - áll  Tatabánya Megyei Jogú Város sajtóközleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában