Csatlakozás

2023.03.30. 18:12

Mosonmagyaróvár az egészséges városok között

Mosonmagyaróvár is csatlakozott az Egészséges Városok Mozgalom Kárpát-medencei Egyesülethez, mely most a Lajta-parti városban tartja közgyűlését.

Mészely Réka

Fotók: Kerekes István

Az Egészséges Városok Mozgalom Kárpát-medencei Egyesület a mosonmagyaróvári Városházán tartott közgyűlése előtt sajtótájékoztatón számolt be De Blasio Antonio elnök, Bús Ottó felügyelő bizottsági elnök a szervezetről, míg Árvay István mosonmagyaróvári polgármester arról beszélt, miért is csatlakozott a város az egyesülethez.

Az európai hálózat értékeit szeretné magáévá tenni Mosonmagyaróvár – emelte ki a polgármester, aki szerint azért is vállalták, hogy otthont adjanak a kétnapos rendezvénynek, hogy jobban megismerhessék az egészséges városok mozgalom szándékait, hogy tanuljanak, figyeljenek és próbáljanak felzárkózni.

A WHO Európai Egészséges Városok programja 1987-ben indult el, s célja az önkormányzatok és közösségek bevonása az egészségfejlesztésbe. Ma már több mint 1200 város része a programnak. Az Egészséges Városok Kárpát-medencei Egyesületének most 27 tagvárosa van, köztük 9 a határon túlról.

De Blasio Antonio elnök szerint elsősorban társadalmi program, hiszen a társadalom minden rétege érdekelt az egészségben. A szervezet vezetője kiemelte, hogy a törökországi földrengés kapcsán adománygyűjtést hirdetnek. – Az egészség és az egészséges környezet egyaránt fontos – vélekedett Bús Ottó, megjegyezve, hogy délvidéki, felvidéki és erdélyi települések is képviseltetik magukat az egyesületben.

Az egyesület tagjai rendszeresen találkoznak és megosztják egymás között a jó tapasztalatokat a témakörben, mely a települések egészségét előre viszi.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában