Társadalmi munkával

2023.03.18. 07:41

Fákra cserélik a beteg tujákat a szili temetőben

Településfásítás, virágültetés és -gondozás, temetőrendezés, na és a tagtoborzás a főbb tervei a Szil Községért Egyesületnek.

Kustor Réka

A Szil Községért Egyesület társadalmi munkát szervezett, aktívak voltak a segítők, akik előkészítették a terepet a faültetésre.

A Szil Községért Egyesület sikerrel szerepelt az Országfásítási Programban, melynek eredményeképp 30 csemetére nyertek támogatást. Az ültetést elsősorban a temetőben lévő száraz, beteg tujasornak a helyére tervezik. A munkálatok elkezdődtek: 
– Első lépésben a meglévő tujákat eltávolítottuk a temetőből, a következőben egy helyi vállalkozó kiássa a csemetéknek a gödröket, majd április elsején, szintén társadalmi munkában, végezzük el az ültetést – kezdte Horváth Barbara egyesületi elnök. – Idén nagyobb figyelmet fordítunk a temető rendezésére: tervezzük a kerítés, a padok festését, akárcsak a biciklitárolót, szeretnénk egységesebbé tenni az arculatot. A célok között szerepel a közterületi padok felújítása is, 46 vár renoválásra. Folytatjuk a virágosítást, azok gondozását, a dekorálást, a közterület-szépítést. Március 24-én szemétszedés lesz, várjuk a lelkes segítőket a kül- és belterületi utak megtisztítására. Célunk többek között az utcanévtáblák felújítása és egy kupakgyűjtő szív felállítása. Szívesen fogadjuk az újdonsült tagokat, a falu új lakói közül is örülnénk a csatlakozásnak, sok a tennivaló, szükség van az aktív csapattagokra. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában