Gyász

2023.03.22. 11:05

Egykori polgármesterétől búcsúzik Tatabánya

Életének 44. évében elhunyt Schmidt Csaba, Tatabánya korábban többször megválasztott polgármestere, a város Fidesz–KDNP-frakciójának vezetője, önkormányzati képviselő, a Tatabányai Szakképzési Centrum kancellárja.

kisalfold.hu

A család a hivatalos közösségi oldalán jelentette be a hírt. A közlés szerint a temetéséről később adnak ­tájékoztatást. 

Schmidt Csaba 2002-től volt a városi közgyűlés tagja. A testület 2006-ban a Gál-lakótelep egyéni önkormányzati képviselőjének, majd alpolgármesternek választotta. 2010-ben lett a megyeszékhely polgármestere, a tisztséget egészen 2019-ig, ­két cikluson át ­­töltötte be. 

A 2019. évi választás után a helyi Fidesz–KDNP-frakció vezetőjeként, valamint a kettes számú, alsógallai-óvárosi választókerület képviselőjeként folytatta a munkáját a közgyűlésben. 2020 nyarán bízta meg az innovációs és technológiai miniszter az újjáalakuló Tatabányai Szakképzési Centrum kancellári feladataival. 
 

Schmidt Csaba egykori polgármester. Fotó: napiaktualis.hu

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában