Pályázaton nyertek

2023.03.17. 14:38

Csónakokat kaptak az esztergomi horgászok

A Vasas Horgász ­Egyesület a Városi Civil Alap támogatásával három horgászcsónakkal, két elektromos és egy benzinmotorral, valamint a hajók szállítására használható utánfutóval gazdagodott.

Szinak Evelyn

Az új eszközök segítenek a természetvédelemben, az ismeretterjesztésben és a halgazdálkodásban. Fotó: KEMHESZ

 A Duna-parton megtartott átadáson Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője elmondta, az egyesület a magyar kormány támogatásával egy pályázaton közel hatmillió forint értékben jutott hozzá a természetvédelemben, az ifjúsági ismeretterjesztésben és a halgazdálkodásban nélkülözhetetlen eszközökhöz. 

Hernádi Ádám polgármester arról beszélt, hogy jelentősen nőtt a horgászat népszerűsége Magyarországon, már 700 ezer embernek van engedélye. A Vasas Horgász Egyesület 3000 taggal Esztergom legnagyobb civil szervezeteként jelentős szerepet játszik a város életében, és jó gazda módjára bővíti, gyarapítja eszközeit, lehetőségeit. 

Zoltai Dániel, a Vasas Horgász Egyesület elnökségi tagja és a KEMHESZ elnöke kiemelte, hogy az egyesület több saját vízterületen gazdálkodik, előtérbe helyezve a környezet- és természetvédelmet, az utánpótlással való foglalkozást, képzést, a versenysportot, valamint a halőrzést. 
Egy megfelelően felszerelt, biztonságos hajótest birtokában az egyesület a fiatalokkal jobban megismertetheti a biztonságos hajókezelést, az evezést és a megfelelő viselkedést a vízen. 

Az egyesületet rendészeti vizsgával rendelkező hivatásos halászati őrök segítik, akik rendszeres halőrzési, környezet- és természetvédelmi, haltelepítési, bűnmegelőzési tevékenységet végeznek a vármegye Duna-szakaszán, Esztergom Kis-Duna-szakaszán, illetve a saját tulajdonban lévő vízterületeken. 

A Vasas Horgász Egyesület 2021 nyarán adta át kétszintes turista- és horgász-látogatóközpontját a Búbánat-völgyi Kerek-tó mellett. 

Az 1960-ban alapított egyesület tóépítési jegyek kibocsátásával is finanszírozva hozta létre a Búbánat-völgy négy tóból álló tórendszerét, ahol horgászattal és halneveléssel foglalkoznak, valamint természetszeretetre nevelik a felnövekvő nemzedéket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában