Egészségügy

2023.02.24. 14:16

Ügyeleti rendszer Győr-Moson-Sopronban - Kezdetben a Petz-kórház orvosai és rezidensei látják el nagyrészt az ügyeletet

Egy hete tájékoztattuk olvasóinkat az új egységes ügyeleti rendszer bevezetéséről, akkori vendégünk Győrfi Pál volt, aki azt mondta, a március 1-ei kezdésre minden tárgyi és személyi feltétel adott lesz. Ezzel szemben azt a hírt kaptuk, hogy márciusban rezidensek fogják ellátni a háziorvosi ügyeletet, mert egy háziorvos sem írta alá az ügyeleti szerződést. Megkerestük tájékoztatásért az ügyeleti rendszert szervező Országos Mentőszolgálatot.

Bella Violetta

Fotóillusztráció: MW-archívum

Fotó: Czinege Melinda

Győrfi Pál írásos megkeresésünkre a következő választ adta: – Az új ügyeleti rendszer Győr-Moson-Sopronban 2023. március 1-én a terv szerint, a betegbiztonságot garantálva megkezdi működését. A vármegyében a háziorvosi ügyelet működtetésére mintegy 40 orvossal van folyamatban a szerződéskötés, azonban a szerződés aláírásától legtöbben a MOK elvárásának megfelelően egyelőre tartózkodnak.

"A Győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház a háziorvosok által nem lefedett ügyeleti időszakokat a saját orvosaival, rezidenseivel, szakorvos-jelöltjeivel készül betölteni, akik a munkájukat jogszerűen, szakorvosi felügyelet mellett fogják végezni" – írja Győrfi Pál.

További tájékoztatást kértünk arról, hogy hány rezidensre van szükség, és ők megkapják-e a háziorvosoknak ígért órabért, amint információt kapunk tájékoztatjuk olvasóinkat.

Korábbi anyagunk a témában

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában