Dolgos hétköznapok

2023.02.10. 10:28

Támogatásból fejlődik tovább Osli - aszfaltozás, új szakkör, tűzifa

Elkezdődött a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése, célba ért a szociális tűzifa, elkészültek három utca aszfaltozásával Osliban.

Kustor Réka

Közel 50 köbméter szociális tűzifát juttattak el majd harminc igénylőhöz.

Fotó: Fodor József

Osli önkormányzata idén is nyert támogatást, így közel 30 családnak biztosíthattak szociá­lis tűzifát, amelyet a napokban kiosztottak. 

– Közel ötven köbméternyi fát juttattunk el az igénylőkhöz, az önkormányzati dolgozók mellett egy helyi család segítségével házhoz is szállítottuk – tudtuk meg Osli polgármesterétől, Fodor Józseftől, aki örömmel osztotta meg a hírt, hogy elkezdődött a csapadékvíz-elvezető rendszer kiépítése a faluban.

– Már 2020-ban kiderült, hogy nyertünk a beruházásra. Akkor elkezdődött a tervezés, engedélyezés, időközben azonban megemelkedtek a költségek, és az elnyert 104 millió forint mellé közel 50 millió pluszforrást igényeltünk. Megkaptuk a támogatást, így lett kerek a költségvetésünk. Túl vagyunk a közbeszerzésen, a kivitelező kiválasztásán, elkezdődhettek a munkák. S túl vagyunk a Pozsonyi, a Horváth Vince és a Hanyi utca aszfaltozásán is, járda épült a Nagymező utca egy szakaszán, valamint a Hanyi utcában – tette hozzá a polgármester. 

A kikapcsolódásra is van lehetőségük az osliaknak. Februártól új szakkör indult az osli önkormányzat jóvoltából. Havi egy alkalommal kézműves-foglalkozást szerveznek a községházán. A témát a község közösségi oldalán mindig időben közzéteszik, előzetes jelentkezés minden esetben szükséges. Ezúttal farsangi kalapokat alkottak a résztvevők, de a makramés hölgyek sem tétlenkedtek, mutatós és hasznos termékeket készítettek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában