Kossuth Zsuzsanna születésnapján

2023.02.17. 21:17

Minden tiszteletet megérdemelnek - Az ápolókat köszöntötték Sopronban - fotók

A Soproni Gyógyközpont a Magyar Ápolók Napja alkalmából szervezett ünnepséget. Az összejövetelen dr. Molnár Sándor főigazgató, valamint Farkas Andrea ápolási igazgató köszöntötte a megjelent főnővéreken és vezető asszisztenseken keresztül az egész szakdolgozói gárdát.

Bódvai Ildikó

Az ünnepség végén a főigazgató jelképesen egy szál virággal köszönte meg az ápolók munkáját. Fotó: Máthé Daniella

A  Magyar Ápolók Napját 2014 óta február 19-én, Kossuth Zsuzsanna születésnapján ünnepeljük. Ő volt az, aki az 1848-as forradalom és szabadságharc idején ellátta a tábori kórházak ápolás felügyeletét, megszervezte a sebesültek ellátását.

Dr. Molnár Sándor őrá is emlékezett beszédében, majd megköszönte kollégái magas színvonalon végzett, betegközpontú egész éves munkáját. Mint mondta, ma már az ápolást is modern berendezések segítik, de a gyógyulásához elengedhetetlen a nővérek gondoskodó figyelme, megértő tekintete és bátorító mosolya. - Ezt csak önöktől kaphatják meg a betegek, empátiára egyetlen digitális eszköz sem képes - mondta.

Farkas Andrea ápolási igazgató azzal kezdte, hogy sok szakdolgozóhoz hasonlóan ő sem véletlenül választotta ezt a szakmát. Az empátia, az együttérzés a betegekkel végigkíséri mindannyiuk munkáját, enélkül nem is lehetne végezni ezt a hivatást. A szakma szépségei mellett a nehézségekre is kitért. - Fontos az utánpótlásnevelés, hogy a fiatalokat a pályán tudjuk tartani - mondta, és egyben kérte a tapasztalt dolgozókat, hogy segítsék tanácsaikkal az utánuk jövő nemzedéket. Hozzátette, annak ellenére, hogy kevesen vannak, igyekeznek úgy szervezni a beosztást, hogy minden szakdolgozónak jusson ideje a pihenésre, a családra is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában