Cél a kapcsolatok erősítése

2023.02.13. 20:40

Évfordulós a Nyugati Kapu Klub Hövejen

Egy éve annak, hogy megalakult az iparkamara fertő–rábaközi térségének üzleti közössége, a Nyugati Kapu Klub.

Kustor Réka

A Nyugati Kapu Klub tagjai egyéves fennállásukat ünnepelték a höveji Csipke Múzeumban. Fotó: Kustor Réka

A kezdeményezés célja a térség vállalkozásai közti kapcsolatok erősítése, a résztvevők egyeztetnek az aktuális problémákról, nehézségekről, megoldási javaslatokról, ellátogatnak más vállalkozásokhoz, közösen ötletelnek, inspirálódnak, beszélgetnek. Ami a vállalkozói közeget illeti, a mikro-, kis- és középvállalkozásokon felül a nagyvállalatok is képviseltetik magukat, a létszám pedig a legutóbbi találkozó alkalmával is emelkedett, három új tagot köszöntöttek soraikban. 

A csatlakozás feltétele az önkéntes kamarai tagság és a nyitott szemlélet – tudtuk meg Erdős Vilmostól, a kamara térségi irodavezetőjétől. 

Vargáné Molnár Zsuzsanna polgármesternek, a Montázs Kézműhely Egyesület elnökének meghívására Hövej adott otthont a jubileumi összejövetelnek, amit igazán rendhagyó körülmények között tartottak a höveji Csipke Múzeum csodás alkotásai között. 

Az eseményen az új és régi tagok is röviden bemutatkoztak, előbbiek táborát erősíti Juronits Norbert, aki e szavakkal indított: – Régóta kerestem olyan lehetőséget, ahol hozzám hasonlóan vállalkozókkal, vállalkozásvezetőkkel találkozhatok, egy ilyen közösségnek a részese lehetek – mondta. Majd bemutatta az ezredfordulón indított Juro 2004 kft.-t, beszélt a vállalati informatikai tevékenységükről, melyben feladataik az idők során többrétűvé váltak, ez is mutatja az újdonság iránti nyitottságukat. 

A rendezvényen látogatást tett Tóthné Boda Éva Mária, a Nemzeti Művelődési Intézet vármegyei igazgatója, aki a népi gyöngyfűzésnek is hódol, ékszereket készít. A jelenlévők között volt, aki a horgászturizmus, míg más az építőipar, marketing, hang- és rendezvénytechnika, vagy épp a vendéglátás területéről érkezett. 

Erdős Vilmos Hövej történelméről, Vargáné Molnár Zsuzsanna a vármegye első megyerikumáról, az UNESCO szellemi kulturális örökség részének, valamint „kiemelkedő nemzeti értéknek” számító höveji csipkéről tartott előadást. Mint elhangzott, a csipke modern köntösbe öltöztetve megjelenik az ékszereken, képkeretek, képek, ruhakollekciók készülnek felhasználásával. Szó esett az országos méretű, idei évre is tervezett Höveji Nyárzáró Gasztroprogram és Csipketalálkozójukról is. 

Kérdés volt a találkozók gyakorisága is, s abban mindnyájan egyetértettek, hogy havi szinten rendezik meg az összejöveteleket. Minden eseménynek külön gazdája lesz, amihez a kamara megadja a háttértámogatást, színesebbé téve a közös programot. 

Felmerült témaként a nők visszatérése a munkába, a szakmai gyakorlati hely kérdése, de a hasznos tréningek ötlete is szerepel a felvázolt elképzelések között. Az irodavezető végül az idei főbb programokat ismertette, közülük is kiemelendő a több ezer tanulót megmozgató Rábaközi Szakmabörze. 

A Nyugati Kapu Klub tavalyi céljai teljesültek, hisz túl vannak számos értékteremtő beszélgetésen, partnerlátogatáson, hasznos programokon, és a sor idén minden bizonnyal tovább folytatódik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában