Szavazás

2023.02.18. 08:59

Akarja, hogy akkumulátorgyár épüljön Győrben? - Népszavazási kezdeményezést nyújtottak be

kisalfold.hu

Forrás: Pixabay

A Győr Megyei Jogú Város Választási Iroda vezetője, Nagyné dr. László Edit hirdetményben tette közzé, hogy Pollreisz Balázs népszavazási kezdeményezést nyújtott be. 
A benyújtott kérdés: „Akarja -e Ön, hogy Győrben akkumulátorgyárat létesítsenek?”

A helyi választási bizottságnak a kérdés hitelesítéséről vagy annak megtagadásáról a benyújtásától számított harminc napon belül kell döntést hoznia. A helyi választási bizottság a kérdést akkor hitelesíti, ha a kérdéssel szemben támasztott törvényi követelményeknek megfelel. (Nsztv. 41. § (1) bek.)

A helyi választási bizottságnak a kérdés hitelesítésével kapcsolatos határozatát nyolc napon belül az önkormányzat hivatalos lapjában vagy a helyben szokásos módon közzé kell tennie.

Ha a kezdeményezés a helyi népszavazás jogintézményének alkotmányos céljával és rendeltetésével nyilvánvalóan ellentétes, vagy nem felel meg a jogszabályi feltételeknek, továbbá ha az aláírásgyűjtő ív nem felel meg a jogszabályi feltételeknek, a helyi választási iroda vezetője a kérdést a benyújtásától számított öt napon belül határozattal elutasítja, és a kérdést nem terjeszti a helyi választási bizottság elé. A helyi választási iroda vezetőjének határozata ellen jogorvoslatnak helye nincs, de a szervező a kérdést ismételten benyújthatja. Az ismételten benyújtott kérdés hitelesítését a helyi választási bizottság napirendjére kell tűzni. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában