Jótékonysági nap

2023.02.12. 17:00

1,1 millió forint gyűlt össze a tűzvész sújtotta győrszentiváni családnak - Több mint félezren látogattak a rendezvényre

A jótékonysági napon, amit a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület szervezett 1,1 millió forint gyűlt össze a tűzkárosult Petrovics-család részére, akik a helyszínen át is vették a jószándékú emberek támogatását.

Ollári Gergely

Fotó: Huszar Gabor

20.01 - Kezdődhet a házfelújítás 

Az ünnepélyes átadón a család hangsúlyozta: nagyon boldogok és köszönik mindenkinek az áldozatos segítséget! Hozzátették: a pénz teljes összegét házfelújításra, az építő anyagok beszerzésére fordítják majd. 

Vasárnap, 16.45 - Rohamtempóban fogynak a tombolák, pörögnek a koncertek, telnek a jótékonysági dobozok Győrszentivánon

  • Januárban a győrszentiváni Petrovics család háza hét év után újra a tűz martalékává vált.
  • A Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület jótékonysági napot tart vasárnap a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ szomszédságában a tűzkárosult család megsegítésére.

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, a Petrovics család háza januárban égett le Győrszentivánon az Egysori utcában. Ők hét évvel ezelőtt is elszenvedtek egy nagy traumát, akkor is porig égett otthonuk. A családfő, Petrovics László az első tűzvész után alakította meg a helyi önkéntes tűzoltó egyesületet, azért, hogy ilyen eset soha többet ne forduljon elő a városrészben. Most januárban azonban ismét bekövetkezett a tragédia.

A segítségnyújtásban először a Császári motorosok vették ki a részüket, adományukból tudták fedezni a veszélyes hulladéknak minősülő törmelékek elszállítását. A Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület sem feledkezett meg alapítójukról, jótékonysági gyűjtést szervetek a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központ szomszédságában. Ottjártunkkor a Művelődési Központ parkolói csurig megteltek, sokan állnak a család mellé. A kiállított tűzoltóautók között a helyi önkéntes egyesület alelnökét, Kertai Melindát szólítjuk, meséljen portálunknak az összefogás erejéről.

Emlékkép a múltból

– Sosem felejtem el, amikor László megjelent a kapunkban anno hét évvel ezelőtt, hogy fogjunk össze és alapítsunk helyi, önkéntes egyesületet. Aztán most januárban ismét megtörtént a baj, ahol az oltásban ugyan nem tudtunk részt venni, csak a romok eltakarításában. Ez a családi nap azért jött létre, hogy anyagilag támogassuk a családot – fogalmazott Kertai Melinda a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület alelnöke.

A jótékonysági adománygyűjtés helyszínén kora délután forgatták már a grillkolbászokat, az üstökben készült pörkölt is, a finomabbnál finomabb ételek. A rendezvényen koncertek szintén szórakoztatják az érdeklődőket, fellép többek közt a Várakozni Tilos zenekar, a Falcon Project és az Üstökös Rock Band.

Nincsenek egyedül

– A kiállított tűzoltó autók mellett volt veteránautó bemutató, a gyerekeknek KRESZ park készült, akik pici motorral közlekedve próbálhatták ki rátermettségüket. A jótékonysági dobozokba már kora délután sorra dobták be a segítség jelképeit, rohamtempóban fogytak a tombolák és a résztvevők támogatói jegyeket is vásárolhattak.

– A rendezvényünk célja az összefogás. Fontos, hogy kialakult egy olyan közösség, melynek tagjai bármikor jó ügy és cél mellé állnak. Bízunk benne, hogy a családnak lelkileg is segítünk, tudják: nincsenek egyedül. Az adományok mellé egyesületünk füstérzékelővel is megajándékozza majd Laciékat. Reméljük, hogy a történelem többször már nem ismétli önmagát náluk – tette hozzá az alelnök.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában