Áldott légy

2023.01.18. 17:31

Tematikus képzés a teremtésvédelemről a kapuvári katolikus iskolában

Továbbképzésen vettek részt a kapuvári Páli Szent Vince Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda pedagógusai, melyet a Katolikus Pedagógiai Intézet szervezett.

kisalfold.hu

A továbbképzésen részt vevő pedagógusok a délutáni csoportfoglalkozásokon megtanulták alkalmazni a teremtésvédelemmel kapcsolatos kooperatív módszereket, megújítva ezzel pedagógiai, módszertani kultúrájukat. Fotó: Páli Szent Vince-iskola

A Teremtésvédelem az iskolában és az óvodában című tematikus képzést az intézet munkatársai, Almási Zsuzsanna, Módli Ildikó és Nyiri Andrea tartották. A szakmai nap délelőtti előadásának lényege az volt, hogy a teremtésvédelem fontos célt szolgál: védi a bolygónkat, az életet. A Szent Vincé-s tanárok arra kaphattak választ, hogy mitől és milyen módon. A kérdés megválaszolásához támpontokat adott számukra Ferenc pápa 2015-ben megjelent Laudato si’ (Áldott légy) kezdetű enciklikája, mely cselekvésre buzdít mindenkit. 
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában