Támogatás

2023.01.23. 08:19

Rádióra pályáztak az önkéntes tűzoltók Fertőszentmiklóson

Rádiót és pénzösszeget nyert a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és a Magyar Tűzoltó Szövetség pályázatán a Fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület. A pénzt fenntartási költségekre fordítják.

Kozma Viktória

Mentés – A Fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1,5 millió forint pályázati forrásból végezhet el fejlesztéseket. Fotó: FÖTE

Az önkéntes tűzoltó-egyesületek működési költséghez, valamint különféle tűzoltó eszközökhöz, felszerelésekhez, egyéni védőeszközökhöz, védőruházathoz juthattak a 2022-ben kiírt pályázatnak köszönhetően. Összesen hétszázmillió forint értékben adtak forrásokat a tűzoltás és katasztrófaelhárítás területén tevékenykedő egyesületeknek. 

A gyerekek mindig nagy örömmel látogatnak el a tűzoltóságra és veszik szemügyre a berendezéseket. Fotó: FÖTE

– Az idén 134 éves Fertőszentmiklósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület 1,5 millió forintot kapott mint önállóan beavatkozni képes egység. A támogatás részben pénzbeni, részben eszközvásárlásokra fordítható. Kézi EDR-rádióra pályáztunk, ami ahhoz kell, hogy kommunikálni tudjunk a hivatásos szervekkel és egymás között. Szerencsére nyertünk és kiegészítettük más „fogyóeszközökkel” – tájékoztatta lapunkat az egyesület parancsnoka, Vécs Pál. Hozzátette, a pénzbeni támogatást a szertár felújítására, a gépjárművek műszaki vizsgáztatására és biztosítására fordítják. 

Az elmúlt évek gazdasági helyzete érzékenyen érinti az önkéntes tűzoltó-egyesületeket, hiszen a pályázható összegek nem emelkedtek, az eszközök árai és a rezsiköltségek viszont igen. A működési költségek előteremtéséhez az önkormányzati támogatás ma már elengedhetetlen. Az adó egy százalékából befolyó felajánlások is rendkívül fontosak, hiszen a pályázatok esetében nem garantált, hogy az egyesület nyer is. 

– Minden pályázati lehetőséget kihasználunk, amelyek azonban sok adminisztratív feladattal járnak, pedig többségében nem vagyunk pénzügyi szakemberek vagy pályázatírók. Ezért sok önkéntes tűzoltó-egyesület nem is mer belevágni a pályázatírásba. Reméljük, ez változik a jövőben – tette hozzá a tűzoltóparancsnok, aki a nehéz gazdasági helyzetben örül az elnyert támogatásnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában